Nuo kaltinimų pabėgti nepavyko

Įtarimai nužudžius žmogų klaipėdiečiui pateikti po ketverių metų nuo nusikaltimo. Įsipainiojusio į narkotikų prekybą jauno vyro laukia ne vienas kaltinimas.

2004 metų liepos pradžioje naktiniame bare „Činaras" Jūreivių gatvėje 22 metų Aivarui Budriui kažkoks vyras peiliu sužeidė koją. Vaikinui buvo pažeistos gyvybiškai svarbios kraujagyslės, tad medikams nepavyko išgelbėti jo gyvybės. Tą pačią naktį jis mirė nukraujavęs.

Prieš ketverius metus apklausti baro lankytojai ir darbuotojai išsisukinėjo nuo tiesioginio atsakymo apie kaltininką. Nors pareigūnai žinojo, kas švaistėsi peiliu,  pritrūko įrodymų kaltinimui ir pagrindinis įtariamasis buvo išleistas į laisvę.

Pernai lapkričio mėnesį Kaune šio miesto, uostamiesčio bei Marijampolės organizuoto nusikalstamumo tyrimo tarnybos pareigūnai sulaikė niekur nedirbantį 31 metų klaipėdietį Aleksejų Nazarovą. Jis įtariamas turėjęs 50 gramų heroino.

Kai dėl narkotikų A.Nazarovą pareigūnai uždarė į areštinę, paaiškėjo ir prieš ketverius metus įvykdytos žmogžudystės aplinkybės. Nemažai žinių apie tai pareigūnams suteikė į nusikalstamą narkotikų verslą kartu su A.Nazarovu įsipainiojęs keturiasdešimtmetis klaipėdietis. Priremti prie sienos faktų prabilo ir anuomet tiesą nutylėję liudytojai.

Jeigu teisme pavyks įrodyti A.Nazarovo kaltę dėl labai didelio kiekio narkotikų laikymo, jam gresia nuo 10 iki 15 metų nelaisvės. Už nužudymą jis gali sulaukti iki 20 metų laisvės atėmimo bausmės.

Daiva Janauskaitė, „Klaipėda".



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių