Iš neteisėtų karjerų sugraibstė milijoną

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Panevėžio apskrities skyriuje atliekami du ikiteisminiai tyrimai dėl dviejų nelegaliai Panevėžio rajone veikusių smėlėto grunto karjerų, iš kurių gauta daugiau nei 1 milijonas litų pajamų.

Pirminiais skaičiavimais, iš nelegaliai veikusių karjerų, kurie priklauso dviems fiziniams asmenims, buvo išvežta beveik 8 tūkst. savivarčių. Buvo gauta daugiau nei 1 milijonas litų pajamų, o į valstybės biudžetą nesumokėta daugiau nei 50 tūkst. litų mokesčių.

Panevėžio apskrities skyriaus pareigūnai kurį laiką stebėjo ir fiksavo neteisėtą nelegalių karjerų savininkų veiklą. Atskleista, kad didžioji dalis neteisėtai išgautų gamtos išteklių tiesiogiai ir per tarpininkus buvo išvežama akcinei bendrovei „Panevėžio statybos trestas" ir Kauno bendrovei, atliekančiai statybos darbus Panevėžyje, tiekiama į kitus objektus, parduodama įvairiems fiziniams asmenims.

Apie parduodamą smėlį, žvyrą, juodžemį ir gruntą buvo skelbiama Panevėžio miesto dienraščiuose.
Nustatyta, kad vienas iš nusikaltėlių dar 2003 metais gavo leidimą žemės darbams vykdyti - išsikasti 0,48 hektaro dydžio kūdrą, pagal kurį 170 tūkst. kubinių metrų iškasto grunto turėjo panaudoti lauko kelių remontui. Tačiau vyras kelių neremontavo, o iškastu gruntu prekiavo.

Pirminiais skaičiavimais, už parduotus valstybinius gamtos išteklius iš šios kūdros gauta 871 062 litų pajamų, o nesumokėti mokesčiai valstybei sudaro beveik 20 tūkst. litų.
Antrasis ikiteisminis tyrimas atliekamas dėl Žvalgančių kaime iškastos 1350 kvadratinių metrų kūdros - priešgaisrinio rezervuaro ir grunto, panaudoto kelio sankasoms įrengti ir gamybinio kiemo paaukštinimui. J.M. žemėse iškastas gruntas buvo pardavinėjamas bendrovės „Panevėžio statybos tresto" filialui „Gerbusta". Pirminiais skaičiavimais, moteris už parduotą smėlio gruntą gavo daugiau kaip 222 tūkst. litų pajamų, o į valstybės biudžetą nesumokėta daugiau nei 36 tūkst. litų mokesčių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių