Nėščiai žmonai laidojimo namų direktorius parūpino didesnį atlyginimą

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Tauragės apskrities skyriaus pareigūnai baigė tyrimą, susijusį su daugiau nei 100 tūkst. litų motinystės (tėvystės) pašalpos įgijimu apgaule.

Tauragės rajono apylinkės prokuroras kaltinimus dėl sukčiavimo, apgaulingo apskaitos tvarkymo ir dokumentų klastojimo pareiškė Tauragės laidojimo paslaugų bendrovės direktoriui R.K. ir jo sutuoktinei, dirbančiai toje pačioje įmonėje vadybininke L.K.

Baudžiamoji byla perduota Tauragės rajono apylinkės teismui.

Tyrimo metu nustatyta, kad bendrovės direktorius R.K. tyčia nuo į 2008 m. balandžio - birželio mėnesių darbo užmokesčio ir mokamuosius žiniaraščius įrašė klaidingus duomenis. Esą, jo žmonos atlyginimas yra 6 tūkst. litų.

Tokie duomenys 2008 m. liepos 10 d. buvo pateikti ir VSDFV Tauragės skyriui.
Tyrimo metu nustatyta, kad L.K. priskaičiuotas darbo užmokestis neatitinka realaus atlyginimo dydžio lyginant su kitų Tauragėje veikiančių bendrovių vadybininkų atlyginimais.

O iš laidojimo paslaugas teikiančios bendrovės buhalterinės apskaitos ir teikiamų finansinių ataskaitų matyti, kad ši bendrovė iš viso neturėjo finansinių galimybių mokėti tokio dydžio atlyginimą.

Vėliau paaiškėjo, kad taip vyras savo sutuoktiniai padėjo padidinti motinystės pašalpą. Nuo 2008 m. gruodžio iki 2010 m. spalio L.K. iš valstybės būtų gavusi nei daug, nei mažai 120 tūkst. 133 litus. Ši suma yra 104 tūkst. 115 litų didesnė, negu būtų apskaičiuota pagal patvirtintą minimalią 800 litų algą.

Vaiką auginančiai L.K. per dvejus metus jau sumokėta 16 tūkst. litų pašalpų.
Šioje byloje laikinai apribotos nuosavybės teisės į 52 tūkst. litų vertės turtą.


Šiame straipsnyje: FNTTmotinystės pašalpa

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių