Nepilnametę žiauriai nužudęs Biržų gyventojas kalės iki gyvos galvos

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) antradienį atmetė už nužudymą kalėti iki gyvos galvos nuteisto Biržų gyventojo 24 metų Justino Juzėno kasacinį skundą.

Šio teismo nutartis yra galutinė ir neskundžiama – teismo paskirta griežčiausia bausmė už nužudymą lieka galioti.

Septyniolikmetė A.K. nužudyta 2008 metų rudenį Biržuose. Mergina iš Kupiškio buvo atvykusi čia mokytis.

2008 metų rugsėjo 12 dieną ketvertas jaunuolių girtavo prie Biržuose esančios parduotuvės „Maxima“. Po vidurnakčio jie įsėdo į automobilį „VW Golf“. Vaikinai ėmė persekioti Biržų miesto gatve ėjusią merginą. Pagrobę nepilnametę, nuvežė ją į vieno bendrų namą ir kelias valandas laikė uždarę. Smurtu ir prievarta palaužta nepilnametė čia buvo seksualiai prievartaujama.

Smurtautojai bijodami, kad jų nusikalstami veiksmai gali paaiškėti, paryčiui nutarė su ja susidoroti – nugabeno savo auką į nuošalią vietą Šilų miške ir žiauriai užmušė. Nužudytosios kūną rado grybautojai.

Teismai konstatavo, kad J.Juzėno padaryti nusikaltimai yra smurtiniai, prieš nukentėjusiąją buvo naudojamas psichinis ir fizinis smurtas, nusikaltimai padaryti dėl itin žemų paskatų - siekiant pasityčioti iš jaunos merginos, kuri nieko bloga nuteistajam nepadarė ir jo elgesiui jokios įtakos neturėjo. Teiėjai atkreipė dėmesį, kad J.Juzėno vaidmuo darant visus nusikaltimus buvo aktyvus - jis buvo visų nusikalstamų veikų iniciatorius. Jo iniciatyva neteisėtai atimta laisvė nepilnametei A.K., jis pirmas pradėjo seksualiai ją prievartauti ir naudojo fizinį smurtą, o po to, siekdamas paslėpti minėtus nusikaltimus, jis itin žiauriai merginą nužudė. Nustatyta, kad nukentėjusiajai rankomis, ramentais, metaliniu strypu bei kojomis suduota apie 18 smūgių į galvą ir kitas kūno vietas.

Teismai yra nuteisę ir kitus žiauraus nusikaltimo bendrininkus, kaltintus seksualiniu prievartavimu, neteisėtu laisvės atėmimu ir nusikaltimo slėpimu Jiems skirtos laisvės atėmimo bausmės nuo 4 iki 6 metų.

Pasak prokuratūros, šioje sudėtingoje byloje prireikė papildomų trijų ikiteisminių tyrimų dėl melagingų parodymų, kuriais pareigūnų apklausiami asmenys klaidino šio nužudymo sunkinančiomis aplinkybėmis tyrėjus.

Bylą iš pradžių nagrinėjo Panevėžio apygardos teismas, paskui nuosprendis buvo peržiūras Lietuvos apeliaciniame teisme.

Dukters netekusiai motinai teismas priteisė beveik 250 tūkst. litų turtinei ir neturtinei žalai atlyginti. Didžiąją sumos dalį turės sumokėti J.Juzėnas.

Bylos duomenimis, jaunuolis nusikaltimus pradėjo daryti būdamas nepilnametis ir darė vis sunkesnius smurtinius nusikaltimus, anksčiau buvo teistas keturis kartus. Naujas nusikalstamas veikas padarė būdamas ankščiau teistas už smurtinį sunkų nusikaltimą ir būdamas recidyvistu. Laisvėje jaunuolis nedirbo, ne kartą buvo baustas administracine tvarka, iki suėmimo 17 dienų mokėsi suaugusių vidurinėje mokykloje.


Šiame straipsnyje: nužudymasžmogdystė

NAUJAUSI KOMENTARAI

recidyvistas

recidyvistas portretas
buvo laisveje...teisesaugos tvarka,motina neteko savo vaiko...apgailetina

Baisu

 Baisu portretas
kokią žalą daro sekso propaganda į pirmą vietą vyriškumo etalonu iškeldama ne vyrišką kilnumą, susivaldymą, džentelmeniškumą, bet -- seksualumą ir žūtbūtinį seksualinių norų patenkinimą. Gėda tokių reklamų skleidėjams. Jie turėtų būti teisiami drauge su seksualiniais nusikaltėliais.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių