Nelegalioje supirktuvėje rasta 2 tonos metalo

Trečiadienį sostinės pareigūnai gavo pranešimą, kad Minsko plente, Vilniuje, nuo uždarajai akcinei bendrovei priklausančio slidinėjimo keltuvo buvo pavogta apie 200 metrų įvairių rūšių kabelio.

Tirdami šį nusikaltimą Vilniaus patruliai ir miesto 2-ojo policijos komisariato pareigūnai Liepkalnio gatvėje esančiuose garažuose, priklausančiuose 36 metų R.N. aptiko apie dvi tonas spalvotojo metalo laužo (varinių, aliumininių laidų, telekomunikacinių kabelių, švino vamzdžių) ir apie toną supjaustyto į gabalus kabelio.

Dėl šio „radinio“ Vilniaus 2-ajame policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos baudžiamojo kodekso 189 straipsnio (nusikalstamu būdu gauto turto įgijimas arba realizavimas) 1 dalį (tas, kas įgijo, naudojosi arba realizavo turtą žinodamas, kad tas turtas gautas nusikalstamu būdu).

Už nelegalios metalo supirktuvės įsteigimą R.N. gresia bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Pasak Vilniaus 2-ojo policijos komisariato viršininko Petro Burdelio, šio nusikaltimo atskleidimas - tai smūgis neteisėtiems spalvotojo metalo supirkėjams.

Pareigūno teigimu, pastaruoju metu padaugėjo spalvotojo metalo supirkimų taisyklių pažeidimų ir legaliose metalo supirktuvėse, todėl reikėtų griežtinti administracines bausmes už spalvotojo metalo supirkimų taisyklių pažeidimus.


Šiame straipsnyje: Metalo supirktuvė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių