Nedarbas visaginiečius skatina imtis narkotikų verslo

 

Visagino miesto apylinkės teismas trims mėnesiams leido suimti L.B. Įtariama, kad šis 26 metų visaginietis neteisėtai disponavo - laikė ir gabeno - didelį kiekį psichotropinės medžiagos.

Vasario 9 dieną Visagino policijos pareigūnai jį sulaikė su įkalčiais - kone 400 gramų baltos spalvos miltelių, kurių sudėtyje, kaip nustatė ekspertai, buvo 110 gramų amfetamino.

Tokį kiekį įstatymas traktuoja kaip labai didelį. Už šią nusikalstamą veiką Baudžiamajame kodekse numatyta laisvės atėmimo bausmė nuo dešimt iki penkiolikos metų.

Praeityje L.B. teistas tris kartus. Paskutinį kartą - 2006-ųjų rugsėjį už plėšimą. Atlikęs teismo skirtą ketverių metų laisvės atėmimo bausmę, 2009 metų lapkritį visaginiečiui pataisos namų vartai atsivėrė.

„Prekyba narkotikais ir jų vartojimas mūsų mieste tampa vis skaudesne problema“, - sakė Visagino miesto apylinkės vyriausiasis prokuroras Genadijus Jefimovas. - Vis didėjantis nedarbas ir kitos socialinės bėdos skatina nusikaltimų, įskaitant su kvašalais susijusių, augimą“.

Lietuvos darbo biržos duomenimis, šiemet vasario 1 dieną oficialiai darbo neturėjo 11,6 proc. darbingų Visagino gyventojų. Šį rodiklį dar labiau pablogins uždaryta Ignalinos atominė elektrinė, o kartu su tuo - gerokai padidintos šilumos ir elektros kainos.

Prieš pat Naujuosius metus Visagino prokurorai teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje 21 metų Galina Ivaščenko buvo kaltinama neteisėtu disponavimu narkotinėmis bei psichotropinėmis medžiagomis - heroinu ir klonazepamu - turint tikslą jas platinti bei neteisėtu disponavimu narkotinėmis bei psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti.

Vasario 10 dieną Visagino miesto apylinkės teismas G.Ivaščenko pripažino kalta ir skyrė jai pustrečių metų laisvės atėmimo bausmę.

Pasak prokuroro G.Jefimovo, darbo neturinti mergina su narkotikais įkliūva jau antrąsyk.

2008-ųjų kovą teismas ją dvejiems metams ir trims mėnesiams pasiuntė už grotų. Tačiau pernai liepą Panevėžio miesto apylinkės teismo sprendimu G.Ivaščenko, neatlikusi daugiau kaip aštuonių mėnesių laisvės atėmimo bausmės, buvo lygtinai praleista iš pataisos namų.

Nustatyta, kad 2009-ųjų rugsėjį visaginietė, turėdamas tikslą platinti, neteisėtai įsigijo miltelių, kurių sudėtyje buvo 0,025 g. (54,3 proc.) narkotinės medžiagos heroino, ir laikė juos, o vėliau pardavė.

G.Ivaščenko taip pat įsigijo rusvos spalvos miltelių, kurių sudėtyje buvo 0,203 g (36,2 proc.) heroino, taip pat rudos spalvos skysčio, kuriame minėtos narkotinės medžiagos buvo 0,008 g, bei tabletę su 0,002 g (1,5 proc.) klonazepamo.

Asmens kratos metu šiuos kvaišalus pas ją aptiko ir paėmė Visagino policijos komisariato pareigūnai.

Vilniaus apygardos prokuratūros duomenimis, lyginant su 2008 metais, pernai nusikalstamų veikų, susijusių su narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis, apygardos teritorijoje padidėjo 31 proc. (ypač - Vilniaus ir Visagino miestuose bei Vilniaus ir Ignalinos rajonuose).

„Man nuoširdžiai gaila jaunų žmonių, kurie šiais nelengvais laikais narkotikus vertina kaip vienintelį būdą pragyventi ir pramogauti“, - sakė Visagino miesto apylinkės vyriausiasis prokuroras G.Jefimovas.

 


Šiame straipsnyje: narkotikaiVisaginas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių