Naujosios Akmenės gyventojui – kaltinimai dėl mažamečių žaginimo

Naujosios Akmenės gyventojas bus teisiamas už galimą mažamečių ir nepilnamečių žaginimą, prievartavimą bei nepilnamečių pratinimą vartoti psichotropines ar narkotines medžiagas.

Pasak pranešimo, Šiaulių apygardos prokuratūros prokurorai teismui perduotoje didelės apimties baudžiamojoje byloje nustatyta, kad kaltinamasis V. G. padarė 12 nusikalstamų veikų, už kurias numatyta griežta baudžiamoji atsakomybė.

Po Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnų atlikto ikiteisminio tyrimo nustatyta, kad 38 metų V.G. nuo 2008-2009 metais Naujojoje Akmenėje, panaudodamas fizinį ir psichologinį smurtą išžagino ir seksualiai prievartavo tirs mažametes bei dvi nepilnametes merginas. Nustatyti ir išaiškinti septyni šios kategorijos nusikalstamų veikų epizodai.

Tyrimui vadovavęs prokuroras Virginijus Kulikauskas pažymėjo, kad V.G. yra kaltinamas ir dėl to, kad dar 2004 m. išgabeno nukentėjusiąją V.P. jos sutikimu iš Lietuvos į Ispaniją prostitucijai.

Taip pat nustatyta, kad kaltinamasis 2008 -2009 metais į jo butą susirinkusiems nepilnamečiams asmenims siūlė rūkyti narkotinę medžiagą – kanapes ir jų dalis, bei vartoti psichotropinę medžiagą – amfetaminą, demonstravo pornografinio turinio dalykus nepilnamečiams.

Tyrimo metu V.G. ėmėsi neteisėtų veiksmų, kad viena iš nukentėjusiųjų duotų melagingus parodymus jo naudai.

Kaltinamajam teks atsakyti ir dėl neteisėto poveikio nukentėjusiajam darymo. Kaltinamajam paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas.

Baudžiamoji byla su kaltinamuoju aktu perduota Šiaulių apygardos teismui.

Už sunkiausią iš kaltinamojo V. G. galimai padarytų nusikalstamų veikų (mažametės išžaginimo) baudžiamasis kodeksas nustato laisvės atėmimo bausmę nuo penkerių iki penkiolikos metų.

Pagal Lietuvoje galiojančius įstatymus, mažamečiu laikomas asmuo iki 14 metų amžiaus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nustebau

nustebau portretas
juk Lietuvoje pedofilų nėra, o jei yra, tai jie paverčiami valstybės saugomais liudininkais, vaikų teisės gina juos, niekais paversdamos vaikų išgyvenimus. Tai kaip čia yra? Ar atsirado sąžiningų mūsų teisių saugotojų?

ja

ja portretas
Nusauti butu per lengva bausme, bet Dievas yra ir dabar suski prievartaus pati kalejime

nesvarbu

nesvarbu portretas
o, pagaliau ta issigimeli pasodins
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių