Naujas sukčių vaidmuo – šilumininkai

Daugiabučių namų administratoriai pataria saugotis sukčių, atradusių naują būdą išvilioti pinigų iš gyventojų.

Bendrovė "City Service" išplatino pranešimą, kuriuo ragina kauniečius būti budrius ir neatiduoti pinigų nepažįstamiems asmenims, prisistatančiais šilumos specialistais.
Apie įtartinus asmenis pastatų prižiūrėtojams pranešė gyventojai. Jų teigimu, po daugiabučius namus vaikštantys asmenys įtikinėja galintys sureguliuoti šilumos punktą taip, kad šis tiektų mažiau šilumos energijos. Už šią paslaugą prašoma užmokesčio, tačiau pateikti sąskaitą ar kvitą tariami specialistai atsisako. Apie sukčius "City Service" bendrovei pranešė susirūpinę kauniečiai. Neatmetama galimybė, kad su mėginimais sukčiauti susiduriama ir kituose miestuose.

"Gyventojams būtina žinoti, kad šilumos punkto įrenginius reguliuoti gali tik administratoriaus paskirta atestuota įmonė. Už šilumos sistemų prižiūrėtojų darbą gyventojai atsiskaito kiekvieną mėnesį apmokėdami administratorių siunčiamas sąskaitas, todėl negali būti nė kalbos apie jokį papildomų pinigų rinkimą pasibeldus tiesiai į duris. Tokių pasiūlymų sulaukę gyventojai turėtų kreiptis tiesiai į teisėsaugos institucijas", - perspėjo "City Service" vykdomasis direktorius Lietuvai Vytautas Turonis.
Pašnekovo teigimu, sulaukus panašių įtartinų pasiūlymų, gyventojams  reikėtų reikalauti apsilankiusio asmens pažymėjimo, įsidėmėti vardą, pavardę, įmonę, kurios atstovu šis asmuo prisistato. Tai padėtų nustatyti apgaule pinigus renkančių asmenų tapatybę.

Pastatų priežiūros bendrovės atstovas prognozavo, kad, toliau brangstant dujoms bei šilumos energijai, gali atsirasti pasiūlymų išvis išjungti šilumos punktus bei kęsti šaltį, tačiau, jo teigimu, tai tikrai nepanaikins energetikos krizės keliamų problemų. Sumažinti sąskaitas už šildymą galima tik priimant racionalius sprendimus - įrengiant automatizuotus šilumos punktus, kurie reaguoja į lauko temperatūrą ir veikia optimaliu režimu, energijos sąnaudas sumažindami iki 20 proc., taip pat investuojant į namų renovaciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių