Nauja protestų už D.Kedžio dukrą banga užsienyje

Sekmadienį protestai prieš Drąsiaus Kedžio dukters atidavimą motinai rengiami Čikagoje, Londone, Dubline ir pirmą kartą Kopenhagoje.

Nors Panevėžio apygardos teismas laikinai sustabdė Kėdainių rajono apylinkės teismo sprendimą D.Kedžio dukrą nedelsiant grąžinti motinai Laimutei Stankūnaitei, teisingumu jau nebetikintys lietuviai ir toliau protestuoja.

Žmonės nesitraukia nuo Kedžių ir Venckų namų Garliavoje (šeštadienio vakarą prie jų vis dar budėjo apie 50 žmonių – red.past), o užsienyje gyvenantys lietuviai tęsia protesto akcijas.  

Sekmadienį 13 val. (vietos laiku) protestuoti prieš D.Kedžio dukters atidavimą L.Stankūnaitei prie Lietuvos ambasados Dubline renkasi Airijos lietuviai. Tai jau ne pirmas jų protestas prie ambasados. Čia išreikšti savo pasipiktinimą prieš mažos mergaitės grąžinimą galimai ją pedofilams pardavinėjančiai motinai, lietuviai mažomis grupelėmis rinkosi beveik visą šią savaitę.

14 val. estafatę į savo rankas periima Anglijoje gyvenantys lietuviai. Per savaitę jie jau trečia kartą rinksis prie Lietuvos ambasados Londone.  

„Teismas nusprendė atšaukti pirminį sprendimą ir Drąsiaus Kedžio dukterį palikti pas senelius dvidešimčiai dienų, kol tęsiasi bylos tyrimas. Tai maža pergalė. Tačiau mūsų kova tęsiasi. Mes turime daryti spaudimą valdžios atstovams ir užtikrinti skaidrią ir sąžiningą teismo eigą. Mes palaikome protestuotojus Garliavoje ir lietuvius visame pasaulyje, kurie susivienijo kovoje už teisingumą”, - rašoma Anglijos lietuvių kvietime dalyvauti šiame mitinge.

Nuo 16 val. (vietos laiku) prie Danijos ambasados Kopenhagoje į taikų protestą su žvakutėmis, gėlėmis ir plakatais renkasi ir Danijoje gyvenantys lietuviai. Jie protesto akciją rengia pirmą kartą.

18 val. (vietos laiku) dar vieną mitingą rengia JAV, Čikagos lietuviai. Kaip  ir pirmasis, jis įvyks prie Pasaulio lietuvių centro Lemonte. Į renginį pakviesta daugybė JAV žiniasklaidos priemonių atstovų. Žurnalistus lietuviai kvietė ir į pirmą protesto akciją, tačiau jiems buvo paaiškinta, kad dėl darbo krūvio, jiems apie planuojamą įvykį reikia pranešti iš anksto.

Šįkart taip ir buvo padaryta.

Protestai dėl D.Kedžio dukters jau vyko Rumunijoje, Italijoje, Ispanijoje, Islandijoje, keliose JAV valstijose.

 


Šiame straipsnyje: Kedys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių