Narkotikus platino prie mokyklų

Uostamiesčio policininkai sulaikė keturis jaunus klaipėdiečius, šalia mokyklų bei naktiniuose klubuose pardavinėjusius kvaišalus.  

Organizuoto nusikalstamumo tyrimo tarnybos pareigūnai baigė tirti bylą, kurioje 21-erių, 20-ies ir du 19 metų nedirbantys ir nesimokantys klaipėdiečiai įtariami platinę bene labiausiai tarp jaunimo vartojamus narkotikus - kanapes bei jų dervą. Pareigūnai sulaikė vaikinus su įkalčiais. Visi trys įkliuvo pirmą kartą, rašo „Klaipėda".

Vyriausias iš įtariamųjų buvo sulaikytas vairuojantis automobilį „Chrysler 300 M". Apžiūrėję mašiną pareigūnai joje rado apie pusę gramo kanapių ir jų dalių.

Tą pačią dieną Reikjaviko gatvėje pareigūnai sulaikė vaikino bendrininkus. Asmens kratos metu vienas jų turėjo elektronines svarstykles su kanapių pėdsakais ant jų. Vienas vaikinų sulaikymo metu turėjo 15 maišelių su kanapėmis bei lankstinuką su kanapių derva.

Bute toje pačioje gatvėje, kur gyveno dvidešimtmetis vaikinas, pareigūnai aptiko 104 maišelius su kanapėmis. Šio vaikino automobilyje „BMW 318" rasti du maišeliai su kanapėmis ir septyni su šių augalų sėklomis.

Markučių gatvėje pas dvidešimtmetį įtariamąjį rastos priemonės kvaišalams fasuoti: elektroninės svarstyklės, daug polietileno maišelių, be to, aptikti svetimi asmens dokumentai.

Įtariamieji įpareigoti registruotis policijoje, jie pasirašė pasižadėjimą neišvykti. Vienas jų buvo pernai nuteistas už tai, kad sumušė žmogų.

Vartojant kanapes bei jų dalis sutrinka atmintis, pakinta laiko suvokimas. Dažniausios nepageidaujamos reakcijos yra nerimo ir panikos atakos, pasitaiko psichozinių sutrikimų. Kliedesiai dažniau pasireiškia, jei šalia vartojamos kitos psichoaktyvios medžiagos. Priklausomybė vystosi greitai. Netrukus gali pasireikšti dirglumas, sumažėti apetitas, nemiga, taip pat apatija ir proto sutrikimai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių