Narkotikų prekeivis kanapes augino daugiabutyje

Vilniaus pareigūnai sulaikė ir į areštinę uždarė tris vilniečius, platinusius narkotines medžiagas, ketvirtasis, Grigiškių gyventojas, suimtas dviem mėnesiams. Jis kanapių auginimo „laboratoriją“ buvo įsirengęs savo bute.

Infomaciją apie sostinėje veikiančią narkotikų platintojų grupuotę Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Narkotikų kontrolės skyriaus prokurorai rinko jau nuo 2009 metų.

Pirmasis šios grupuotės narys pareigūnams įkliuvo vasario 2 d. apie 14 val. Naujininkų mikrorajone. Pas S.K. ( gimusį 1985 m.) pareigūnai rado polietileninį maišelį su, kaip įtariama, narkotine medžiaga - heroinu.

Kiek vėliau buvo sulaikyta N.S. (gimusi 1980 m.), aktyviai platinusi heroiną. Dzūkų gatvėje esančiame bute pareigūnai rado du polietileninius maišelius su, kaip įtariama, narkotine medžiaga - heroinu ir maišelį su, kaip įtariama, narkotine medžiaga - kanapėmis.

Po šių asmenų sulaikymo, skyriaus pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl narkotinių medžiagų platinimo. Tęsiant tyrimą, vasario 3 d. buvo sulaikytas dar vienas įtariamasis platinęs narkotikus - A.G. (gimęs 1985 m.).

Sulaikytojo bute Vilniuje, atlikę kratą, pareigūnai rado kelis polietileninius maišelius su, kaip įtariama, kanapėmis.

Tyrimo metu paaiškėjus naujoms aplinkybėms, pareigūnai atliko kratą viename iš daugiabučių Grigiškėse.

Kratos metu aptiktas didelis kiekis, kaip įtariama, narkotinių bei psichotropinių medžiagų: apie 50 gramų heroino, apie 80 gramų amfetamino, apie 100 gramų kanapių ir jų dalių bei pakeliai su kanapių sėklomis (bendras rastų ir paimtų narkotikų bei psichotropinių medžiagų kiekis tikslinamas).

Bute rastas ir įrengtas šiltnamis, kuriame buvo auginamos kanapės. Jame įrengta apšvietimo - šildymo sistema, o per balkono duris į lauką buvo įrengta ir vėdinimo sistema.

Šiltnamyje pareigūnai aptiko septynis vazonus su jau užaugintais skirtingų rūšių kanapių augalais, o kitose buto patalpose - kanapių auginimui paruoštus vazonus su žemėmis.

Vasario 4 d. pareigūnai sulaikė A.G. bendrininką - R.P. (gimusį 1981 m.).

Trys sulaikytieji uždaryti į areštinę. Įtariamajam A.G. Vilniaus miesto 3-iasis apylinkės teismas skyrė kardomąją priemonę - suėmimą 2 mėnesiams.

Narkotikų „laboratoriją“ pareigūnai sunaikino.


Šiame straipsnyje: narkotikaikanapių laboratorija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių