Narkotikų platinimas į teisiamųjų suolą atvedė šešis klaipėdiečius

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuras (VPK ONTB), reaguodamas į Klaipėdos mieste padažnėjusius apsinuodijimų narkotinėmis (psichotropinėmis) medžiagomis atvejus (tarp jų ir mirtinus), toliau tęsia aktyvius tyrimo veiksmus, nustatydamas kvaišalų platinimo vietas bei traukdamas baudžiamojon atsakomybėn šias medžiagas platinančius asmenis.

Policijos ir Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus (ONKTS) pareigūnai baigė du ikiteisminius tyrimus dėl nurodytų medžiagų platinimo.

Ikiteisminių tyrimų metu nustatyta, kad heroino ir kitų medžiagų mišiniu buvo prekiauta keliuose uostamiestyje veikusiuose narkotinių ir psichotropinių medžiagų platinimo „taškuose“.

Iš viso buvo sulaikyti aštuoni su neteisėta narkotinių ir psichotropinių medžiagų apyvarta susiję asmenys. Visi įtariamieji niekur nedirba.

Kaltinimai platinus narkotikus pareikšti šešiems uostamiesčio gyventojams. Dar du asmenys kaltinami įsigiję narkotines ir psichotropines medžiagas vartojimui. Kaltinamiesiems inkriminuojama 18 nusikalstamų veikų.

Visi įtariamieji, išskyrus 1976 metais gimusią klaipėdietę Mariją, anksčiau teisti. 1981 metais gimusi Irina teista net 16 kartų.

Nutraukta trijų narkotinių ir psichotropinių medžiagų „taškų“ veikla butuose Švyturio g., Kooperacijos g. bei Turgaus a. Kvaišalų aptikta ir vienuose nakvynės namuose – kaltinamojo kambaryje.

Pareigūnai iš neteisėtos apyvartos paėmė heroino, metamfetamino bei narkotinių ir psichotropinių vaistų.

Keturi kaltinamieji suimti, likusiems paskirtos švelnesnės kardomosios priemonės.

LR BK 260 str. 1 d. už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti numato laisvės atėmimą nuo 2 iki 8 metų.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 31 str., asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir pripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.

Policijos pareigūnai dėkoja neabejingiems klaipėdiečiams, suteikusiems vertingos informacijos apie jiems žinomas narkotikų platinimo vietas.


Šiame straipsnyje: narkotikainarkotikų platinimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

dėl

dėl portretas
viso pikto retkarčiais žvilgtelėkit į nidos 56 namo taškiuka 6 aukšte, renkasi labai sudžiūvusios moterikės ir viriukai, ruko, svečiuojasi kasdien ir po vizitų švirkštukai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių