Narkomanai įtariami klastoję vaistų receptus

Vilniuje šį mėnesį policija nustatė kelis atvejus, kai priklausomybe nuo narkotinių ar psichotropinių vaistų sergantys asmenys pasinaudojo suklastotais receptais.

Pasak pareigūnų, priklausomybių turintys asmenys gydymo įstaigose pavagia receptų blankus su įstaigos ir gydytojo spaudais, patvirtintus gydytojo parašu, tačiau be paciento pavardės, išrašomų vaistų pavadinimo, dozės. Tokiuose receptų blankuose narkomanai patys įrašo išgalvotus paciento duomenis, norimų psichotropinių vaistų pavadinimus ir dozes. Suklastotus receptus jie pateikia vaistininkui ir įsigyja psichotropinių vaistų, svaiginasi jais ar malšina skausmą.

Trečiadienį Vilniaus policija sulaikė du asmenis, kurie vaistinėje A.Vienuolio gatvėje vaistų „Clonazepam“ įsigijo vaistininkui pateikę, kaip įtariama, suklastotus receptus. Abu asmenys buvo pristatyti į policijos komisariatą. Čia pas įtariamuosius rasti dar du receptai, išrašyti kitų žmonių vardu ir keturios pakuotės vaistų „Clonazepam“.

Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus Operatyvaus reagavimo poskyrio pareigūnai per pastarąsias dvi savaites jau antrą kartą išaiškina tokio pobūdžio nusikalstamas veikas – lapkričio pradžioje Tilto gatvėje sulaikyti trys asmenys su receptų blankais, išrašytais receptais ir jau įsigytais psichotropiniais vaistais. Įtariamieji taip pat buvo pristatyti į komisariatą, pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 


Šiame straipsnyje: narkomanainarkotikai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių