Naminukės turėjęs Vievio gyventojas išvengė baudos

Dėl pernelyg ilgai užtrukusio ikiteisminio tyrimo naminukės turėjęs Vievio gyventojas J.U. išvengė baudos.

Be to, jam grąžinti ir prieš ketverius metus kaip nelegalūs paimti alkoholiniai gėrimai, praneša Nacionalinė teismų administracija.

Lapkričio 5 dieną Trakų rajono apylinkės teismas priėmė nutarimą nutraukti administracinių teisės pažeidimų bylą, kurioje nustatyta, kad prieš 4 metus J.U. Vievyje esančiose patalpose laikydamas naminę degtinę padarė pažeidimą.

Už tokį pažeidimą vyras galėjo būti nubaustas nuo 300 iki 1500 litų bauda.

Teismas šią bylą nutraukė konstatavęs pasibaigusį senaties terminą - administracinė nuobauda gali būti skiriama ne vėliau kaip per šešis mėnesius nuo teisės pažeidimo padarymo dienos.

Vilniaus apygardos prokuratūra šių metų sausio 13 dieną priimtu nutarimu atsisakė pradėti ikiteisminį tyrimą dėl 2006 metais atliktų J.U. veiksmų ir nutarė iškelti administracinių teisės pažeidimų bylą.

Suėjus patraukimo administracinėn atsakomybėn senaties terminui, J.U. kaltė šiame procese negalėjo būti nustatinėjama, todėl teismas taikė administracinės nuobaudos skyrimo senatį ir dėl to bylą nutraukė.

Dėl pernelyg ilgai užtrukusio ikiteisminio tyrimo, kuris tęsėsi 4 metus, J.U. ne tik išvengė administracinės nuobaudos, tačiau teismas nutarimu grąžino jam Muitinės kriminalinės tarnybos Infrastruktūros ir ūkio skyriuje saugotus iš jo paimtus alkoholinius gėrimus.


Šiame straipsnyje: naminukė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių