„Naminukė“ buvo verdama iš balos

Pasieniečiai miške aptiko išradingai įrengtą naminės degtinės varymo fabrikėlį. Naminukei gaminti vandenį degtindariai čia sėmė iš balos.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) pranešė, kad  penktadienio vakarą Švenčionių rajone, Baranavos miške, aptiko degtinės varymo fabrikėlį.

Sulaikymo metu VSAT Ignalinos rinktinės Specialiosios paskirties būrio pareigūnai sulaikė tris degtindarius bei aptiko beveik pusantros tonos raugo, nelegalią savadarbę svaigalų gaminimo įrangą ir 70 litrų jau išvirtos „produkcijos".

Pareigūnai išsiaiškino, kad Baranavos miške veikęs naminės degtinės varymo fabrikėlis yra įrengtas apdairiai parinktoje vietovėje, supamoje nepravažiuojamų keliukų ir pelkių.

Sulaikymo metu pasieniečiams įkliuvo trys Molėtų rajono gyventojai - 38-erių, 31-erių ir 26-erių metų vyrai.

Įvykio vietoje pareigūnai aptiko malkomis kūrenamą svaigalų virimo katilą bei kitą naminės degtinės gamybai skirtą įrangą - žarnas, čiaupus, aušinimo talpas, filtrus. Čia pat rasta 1,4 tonos brogos, supilstytos į septynias 200 litrų talpos metalines statines, bei 71 litras jau išvirtos naminės degtinės.

Paaiškėjo, kad pasibaisėtinomis sąlygomis veikiančiame „taške" degtindariai vandenį, reikalingą naminei degtinei gaminti, sėmė iš jų pačių iškastos duobės. Į ją subėgdavo iš pelkėtos žemės besisunkiantis purvinas vanduo.

Pasirūpinta ir tuo, kad į viršų kylantys verdamos namines degtinės garai neišduotų čia veikiančios varyklos: svaigalų virimo katilas buvo pastatytas po tankiomis eglių šakomis, kurios padėdavo išsklaidyti kylančius garus.

Tą pačią dieną atliktos kratos metu vieno iš degtindarių namuose VSAT pareigūnai rado ir 15,5 litro jau išvirtos naminės degtinės.

Visi trys molėtiškiai uždaryti į areštinę. Dėl neteisėto namų gamybos stipriųjų alkoholinių gėrimų gamybos bei jos įrangos turėjimo VSAT Ignalinos rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas.


Šiame straipsnyje: Degtinėnaminėpasienis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių