Naktimis siaučia brakonieriai

Švenčionių ir Varėnos rajonuose pasieniečiai sulaikė brakonieriavimu įtariamus vyrus.

Ignalinos rinktinės Švenčionių užkardos pareigūnai Švenčionių rajone, Bačkininkų kaime, prie Mociūnų tvenkinio, apie vidurnaktį iš antradienio į trečiadienį pastebėjo du įtartinus vyrus.

Sulaikytieji 54-erių ir 47-erių Švenčionių rajono gyventojai pasienio ruože neturėjo privalomų dokumentų. Be to, šalia jų pasieniečiai žolėje aptiko du tinklus po 25 m su maždaug 10 kg žuvies, taip pat vėžių. Rastas ir dvibradis. Sulaikytieji neneigė, kad naudojosi šiais daiktais ir apgailestavo įkliuvę.

Įtariamus brakonieriavimu vyrus Švenčionių pasieniečiai perdavė Vilniaus regiono aplinkos apsaugos Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnams.
VSAT pareigūnai dėl Pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimo švenčioniškiams pradėjo administracinės bylos teiseną.

Dar vieną brakonieriavimu įtariamą vyrą sulaikė Varėnos rinktinės pasieniečiai Varėnos rajono Ašašninkų kaimo ribose. Čia vidurnaktį iš antradienio į trečiadienį Varėnos rinktinės Specialiosios paskirties būrio pareigūnai sustabdė automobilį "Peugeot Boxer".

Jį neturėdamas vairuotojo pažymėjimo vairavo 39-erių lietuvis. Apžiūrėję automobilį Varėnos pasieniečiai jame aptiko žvejybinį tinklą su  žuvimis ir guminę valtį su irklais.
Apie tai informuoti Varėnos rajono aplinkosaugininkai, kuriems VSAT pareigūnai perdavė sulaikytąjį. Apie pažeidėją pasieniečiai informavo ir Varėnos policiją, kuri dėl Kelių eismo taisyklių pažeidimo vyrui pradėjo administracinės bylos teiseną.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių