Muitininkų „tinkluose“ – cigaretės, narkotikai ir vogtas BMW

Lietuvos muitinės pareigūnai per šių metų liepą sulaikė prekių už daugiau nei 2,5 mln. litų. Vien neteisėtai gabentų cigarečių muitinėje liepą sulaikyta už beveik 1 mln. litų

Vilniaus teritorinės muitinės pareigūnai liepą Šalčininkų kelio poste sulaikė vilkiką iš Lenkijos, kuriame aptikta viena didžiausių šiemet šiame poste sulaikytų baltarusiškų nelegalių rūkalų siuntų. 

„Tuščioje“ vilkiko priekaboje įrengtose slėptuvėse muitininkai nesunkiai aptiko per 100 dėžių cigarečių „Minsk“, „Fest“ ir „Premjer“, kurių vertė – apie 350 tūkst. litų. 
Sustiprinus pašto siuntų muitinę kontrolę, liepą atlikta ir sėkminga narkotikų sulaikymo operacija. Kvaišalus pareigūnams padėjo aptikti tarnybinis šuo, iš Bolivijos į Lietuvą atsiųstose moteriškose rankinėse suuodęs paslėptus narkotikus. Paaiškėjo, kad kiekvienoje iš rankinių yra užsiūta po paketėlį kokaino - iš viso 2,5 kg. Rankinių į paštą atėjęs pasiimti Nigerijos pilietis buvo sulaikytas.

Antrasis juodaodis (turintis Rusijos pilietybę, tačiau irgi kilęs iš Nigerijos) tą pačią dieną buvo sulaikytas Kazlų Rūdoje. Maskvoje gyvenantis vyriškis atvyko pasiimti iš Kosta Rikos atsiųsto siuntinio – sportinio treniruoklio. Šio treniruoklio dėžėje buvo įrengtas dvigubas dugnas, kuriame muitinės kriminalistai rado kilogramą kokaino. Abu narkotikų gabentojai ir vienas jiems talkinęs lietuvis sulaikyti. 

Liepą muitinės pareigūnai Tauragėje sulaikė, kaip įtariama, vogtą prabangų automobilį „BMW 530“. Muitinės kriminalistų duomenimis, ketinant išgabenti minėtą automobilį, muitinei buvo pateikti suklastoti dokumentai, kuriuose nurodyti tikrovės neatitinkantys duomenys.

Turėdami informacijos, kad 2009 m. pagamintą automobilį ketinama išvežti į Baltarusiją, muitininkai 150 tūkst. litų vertės BMW sulaikė. Dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas. 
Kitos liepą neteisėtai gabentos prekės: alkoholiniai gėrimai, degalai, vaistai, maisto papildai, prekės, pažeidžiančios intelektinės nuosavybės teises bei Nykstančių laukinės faunos ir floros rūšių tarptautinės prekybos (CITES) konvencijos nuostatas, įvairūs žūklės reikmenys ir kitos plataus vartojimo prekės. 

Per pirmuosius septynis šių metų mėnesius Lietuvos muitinės pareigūnai sulaikė neteisėtai gabenamų prekių už beveik 49 mln. litų. Tai 2,6 karto daugiau nei per 2009 m. tą patį laikotarpį (18,4 mln. Lt).

Cituojant Muitinės departamento pranešimus spaudai maloniai prašome nurodyti informacijos šaltinį.


Šiame straipsnyje: kontrabanda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių