Muitininkų mėnesio laimikis – 4,5 milijono

Spalio mėnesį Lietuvos muitininkai gaudė kontrabandininkus ir naikino prekių klastotes.

Lietuvos muitinė pranešė, kad jos pareigūnai per šių metų spalį sulaikė prekių už beveik 4,5 milijonų litų. Kaip įprasta, didžiausi muitininkų „laimikiai" buvo nelegaliai gabenti rūkalai bei prekės, pagamintos pažeidžiant intelektinės nuosavybės teises.

Didžiausias nelegalių prekių sulaikymas šių metų spalį - Panevėžio teritorinės muitinės veiklos zonoje. Mobiliosios grupės pareigūnai Rokiškio rajone sulaikė 1148 dėžes kontrabandinių cigarečių. Muitininkams buvo pateikti dokumentai, kuriuose nurodyta, kad iš Rusijos Federacijos į Lietuvos Respubliką gabenamos medžio granulės. Tačiau nervingas vairuotojo elgesys apžiūrint transporto priemonę pareigūnams sukėlė įtarimą, todėl buvo nuspręsta detaliai patikrinti krovinį Rokiškio krovinių poste. Nukrovę maišus su medžio granulėmis muitininkai pamatė, kad visa puspriekabė tiesiog prikimšta dėžių su cigaretėmis. Nelegaliai gabentų rūkalų vertė - apie 2 milijonai 300 tūkstančių litų.  

Tačiau kontrabandininkai gabena ne tik cigaretes. Lietuvos rūkalius jie siekia aprūpinti visu komplektu neteisėtai į Lietuvos teritoriją įvežtų rūkymo priemonių. Spalio pabaigoje Vilniaus teritorinės muitinės Medininkų kelio poste muitininkai aptiko 3100 vienetų neteisėtai gabenamų kontrabandinių žiebtuvėlių su elektrine uždegimo sistema. Šio, iš Baltarusijos gabento krovinio vertė - daugiau nei 6000 litų.

Nesnaudė ir prekių, pagamintų pažeidžiant intelektinės nuosavybės teises, gabentojai - garsiais prekės ženklais pažymėtų klastočių spalį buvo bandyta įvežti daugiau nei už 70 tūkst. litų. O Klaipėdos teritorinės muitinės pareigūnai sunaikino 4 tūkst. sulaikytų televizorių nuotolinio valdymo pultelių, pagamintų pažeidžiant intelektinės nuosavybės teises. Pultelių klastotės jau niekada nepateks į prekyvietes, jos nepataisomai sugadintos ant jų važinėjant sunkiasvore transporto priemone bei suspaudžiant presu.


Šiame straipsnyje: muitinėkontrabanda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių