Muitininkų laimikis – cigarečių kontrabanda už milijoną

Vilniaus teritorinės muitinės pareigūnai sulaikė vilkiką su kontrabandiniais rūkalais, kurių vertė – daugiau kaip milijonas litų.

Vilkikas su kontrabandinėmis cigaretėmis buvo sulaikytas vėlų antradienio vakarą kelyje Vilnius – Lyda.  Nelegaliai gabenami rūkalai buvo paslėpti medienos ruošiniuose.

Vilkiko vairuotojas, Lietuvos pilietis J. A., sakė, jog iš Baltarusijos vienai įmonei gabena pjautos medienos ruošinius. Tačiau muitinės pareigūnams įtarimų sukėlė ne tik vilkike esantis krovinys, bet ir staiga pakitęs vairuotojo elgesys. Todėl buvo nuspręsta nuodugniai patikrinti vilkiką.

Netrukus paaiškėjo, kad pareigūnai neapsiriko – tarp pjautos medienos ruošinių padarytose ertmėse ir buvo aptiktos kontrabandinės cigaretės. Iš viso muitinės pareigūnai rado apie 150 tūkst. pakelių cigarečių „Jing Ling“, įvertintų 1,1 mln. litų. Realizavus šią cigarečių kontrabandą juodojoje rinkoje, preliminariais skaičiavimais, valstybei būtų nesumokėta apie 750 tūkst. litų.

Vilkikas su puspriekabe ir kontrabandinių cigarečių krovinys sulaikyti. Dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas. Kaltininkams gresia bauda arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.


Šiame straipsnyje: muitinėcigaretėskontrabanda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaip pasielgs

Kaip pasielgs portretas
Tai valstybė dabar jau turi milijoną...gal reikalai pasitaisys. O gal kvailiai sudegins milijoną ir verks, kad nesurenka mokesčių...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių