Muitininkai sulaikė nelegaliai gabentų prekių už beveik 8 mln. litų

Per šių metų spalio mėnesį muitininkai sulaikė prekių už beveik 8 mln. litų. Dažniausiai pareigūnams įkliūdavo cigarečių kontrabandos gabentojai. Per mėnesį neteisėtai gabenamų rūkalų aptikta už beveik 6,5 mln. litų.

Spalį pareigūnams teko nemažai paplušėti bandant ištraukti paslėptas nelegalias cigaretes. Kontrabandininkai vis dažniau įgunda jas užkrauti sunkiasvoriais kroviniais.

Spalio pradžioje Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) pareigūnai Raigardo kelio posto prieigose sulaikė iš Baltarusijos įvažiavusį krovininį vilkiką. Patikrinti įtarimų keliantį krovinį nebuvo lengva - puspriekabė buvo prikrauta sunkių, apie 700 kg sveriančių kartono ritinių, kuriuos pakelti ar pajudinti - ne žmogaus jėgoms.

Elektriniu grąžtu pragręžę puspriekabės grindis, pareigūnai ant grąžto pastebėjo aliumininės folijos ir tabako likučių. Iškrovus kartoną pareigūnų įtarimai pasitvirtino - nuėmę puspriekabės grindų plokštes, jie pamatė, kad grindyse prikimšta net 7 tūkst. 870 pakelių įvairių rūšių cigarečių su baltarusiškomis banderolėmis. Bendra sulaikytų nelegalių rūkalų vertė - apie 50 tūkst. litų.

Ne ką mažiau paplušėti teko ir Lavoriškių kelio posto pareigūnams. Lenkijos pilietis atvykęs į postą deklaravo, kad iš Minsko į Varšuvą gabenantis statybinius keramzitinius blokelius. Pareigūnams kilus įtarimų, nuspręsta krovinį patikrinti.

Paaiškėjo, kad statybiniais blokeliais buvo užkrautas tik priekabos galas ir šonai, o viduryje buvo prigrūsta dėžių su cigaretėmis, kurių vertė - daugiau kaip 3,5 mln. litų.

Spalį muitininkai sudavė stiprų smūgį ir nelegalaus alkoholio gamybos „pramonei“.

MKT pareigūnai vienu metu uždarė du didelius nelegalios degtinės „fabrikus“. Kaune Islandijos plente buvusiame garaže buvo aptikta apie 79 tūkst. litų vertės nelegaliai laikyto spirito ir jo filtravimo įranga.

Tą pačią dieną panašų (tik kur kas didesnį fabriką) muitinės kriminalistai likvidavo Vilniaus rajone, Nemėžyje. Čia sulaikyta beveik 200 tūkst. litų vertės pilstuko, per įvairius filtrus ir naudojant chemikalus gaminto iš atvežtinio vokiško langų ploviklio. Sulaikyto nelegalaus alkoholio vertė - apie193 tūkst. litų.

Praėjusį mėnesį, patikrinę keletą prekių siuntų iš Kinijos, klastočių prekeivių „verslą“ sutrukdė ir Kauno teritorinės muitinės pareigūnai.

Jie sulaikė 600 vnt. stalo žaidimų ir plastikinių automobiliukų, pažymėtų „Bakugan“ prekės ženklais bei 1176 vnt. žmogaus-voro figūrėlių su „Spider-Man“ ženklais, kurie pagaminti pažeidžiant intelektinės nuosavybės teises. Įmonėms, tikėjusioms pasipelnyti iš padirbtų vaikiškų žaislų, juos teks sunaikinti.

Kitos spalį neteisėtai gabentos prekės: degalai, cheminės medžiagos, vaistai, DVD diskai, kramtomasis tabakas, filtravimo popierius, klijai plytelėms, lengvojo lydinio ratlankiai, valčių varikliai ir kt.


Šiame straipsnyje: muitinėkontrabandaspalis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių