Motociklininko šalmą ant statulos užmovę jaunuoliai stos prieš teismą

Rokiškio rajono apylinkės prokurorai teigia netrukus prašysiantys teismo nubausti jaunuolius, kurie Suvainiškio miestelyje, Šv. apaštalo Jokūbo bažnyčios šventoriuje, ant Marijos statulos užmovė motociklininko šalmą ir linksmindamiesi fotografavosi.

Toks jaunuolių elgesys praėjusią savaitę papiktino kaimo bendruomenę, buvo pranešta pareigūnams.

Ikiteisminį tyrimą atliekantys Rokiškio rajono policijos komisariato pareigūnai nustatė ir apklausė 20-23 metų jaunuolius. Jie gimę ar augę Suvainiškyje, tačiau dabar gyvena kitur. Įtariamiesiems paskirtos kardomosios priemonės – rašytiniai pasižadėjimai neišvykti, pranešė Panevėžio apygardos prokuratūra.

Už viešosios tvarkos pažeidimus – įžūliais veiksmais, grasinimais, patyčiomis ar vandališkais veiksmais pademonstruotą nepagarbą aplinkiniams ir aplinkai, visuomenės rimties ir tvarkos sutrikdymą baudžiama viešaisiais darbais, bauda, laisvės apribojimu, areštu ar laisvės atėmimu iki dvejų metų.

„Bažnyčios šventoriuje pademonstruota nepagarba šv. Marijos statulai įžeidė kaimo bendruomenės ir tikinčiųjų jausmus, parodė, kad kai kurie jauni žmonės negerbia tėvų ir senelių etinių nuostatų, linksmindamiesi nejaučia saiko ir takto, kur ir kaip derėtų elgtis,“- teigia Rokiškio rajono apylinkės prokuratūros prokuroras Renaldas Žalys.


Šiame straipsnyje: teismasšalmasstatulajaunuoliai

NAUJAUSI KOMENTARAI

rj

rj portretas
tokiems kokioje aiksteje viesai subines isplakt ir dar per per televizija parodit

minde

minde portretas
Kaip supratau, tai nukentėjusiųjų nėra - tai kam tas teismas? O jei pensininkų įsižeidimą galima traktuoti kaip nukentėjimą, tai aš irgi esu nukentėjęs nuo jų bezdėjimo viešose vietose :D

nesuprantu

nesuprantu portretas
zmoniu neisprusimo.manau tokius piemenis reketu pasodint nubaust griezciausia bausme,kad kitiems piemenims nekiltu kiltu klausimu kur nukenteje ir panasiai.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių