Motiną gąsdinęs anykštėnas pusmečiui neteko laisvės

Už grasinimus susidoroti su motina 44 metų anykštėnas G.V. laisvės neteko šešiems mėnesiams – tokį sprendimą pagreitinto proceso tvarka išnagrinėjęs bylą priėmė Anykščių rajono apylinkės teismas.

Pasak Panevėžio apygardos prokuratūros pranešimo, praėjusio penktadienio vakarą Anykščių rajono Andrioniškio kaime gyvenantis neblaivus G.V., naudodamas psichinę prievartą prieš motiną, su peiliu rankoje grasino padegti namus, nužudyti ar sutrikdyti sveikatą.

Bylą tyręs Anykščių rajono apylinkės prokuratūros prokuroras Vigandas Jurevičius teigia, kad prokurorai prašo teismo šeimoje smurtaujantiems asmenims kartu su kitomis kardomosiomis priemonėmis paskirti ir įpareigojimą gyventi skyrium nuo nukentėjusiųjų.

Praėjusį ketvirtadienį pradėjęs veikti Apsaugos nuo smurto artimoje aplinkoje įstatymas suteikė didesnes galimybes teisėsaugos pareigūnams padėti žmonėms, kenčiantiems nuo artimųjų smurto – prieš motiną smurtavęs sūnus buvo sulaikytas, uždarytas į areštinę ir buvo kreiptasi į teismą su pareiškimu išnagrinėti pavojingų žmogaus sveikatai ir gyvybei nusikaltimų baudžiamąją bylą pagreitinto proceso tvarka.

 


Šiame straipsnyje: grasinimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių