Molėtų rajone įkliuvo statomais tinklais žvejoję brakonieriai

Aplinkosaugininkams įkliuvo Molėtų rajone esančiame Išnarų ežere žvejoję brakonieriai.

Utenos regiono aplinkos apsaugos departamento (RAAD) Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai reidą prie brakonierių mėgstamo Išnarų ežero surengė ketvirtadienio naktį.

Pasak Aplinkos ministerijos pranešimo, pareigūnai ežere pastebėjo valtį su dviem vyriškiais, kurie tikrino tinklus. Nors buvo visiškai tamsu, pažeidėjai darbavosi be jokio šviesos šaltinio, tyliai.

Baigę tikrinti tinklus, jie nutarė įsitikinti, ar krante nėra aplinkosaugininkų - pradėjo gudrauti ir imituoti išsilaipinimą tai vienoje, tai kitoje vietoje.

Kai pajutę pavojų jie pabandė sprukti, vienas iš aplinkosaugos pareigūnų po kelių šuolių į vandenį spėjo sugriebti už valties galo ir staigiai ją sustabdė. Abu pažeidėjai su visu laimikiu atsidūrė vandenyje.

Pažeidėjus iš karto sutiko parodyti pastatytus tinklus ir juos ištraukti, pažymima pranešime.

Sulaikytieji brakonieriai – aplinkosaugininkams gerai pažįstamas Inturkės seniūnijos Dailydžių kaimo gyventojas su sūnumi. Už neteisėtą žvejybą statomais tinklais pažeidėjams bus skirtos administracinės nuobaudos, o už neteisėtai sugautas lydekas, karšius ir kitas žuvis teks atlyginti gamtai padarytą 1 tūkst. 329 litų žalą.

Šiemet Utenos RADD Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai jau yra surengę 128 reidus ir išaiškinę 182 teisės aktų pažeidimus. Didžiąją jų daugumą (156) sudaro žvejybos taisyklių pažeidimai. Jų daugiausia nustatyta Ignalinos, Molėtų ir Zarasų rajonuose. Pažeidėjams jau skirta daugiau kaip 43 tūkst. litų administracinių baudų ir pateikta beveik 28 tūkst. litų ieškinių už gyvūnijos ištekliams padarytą žalą.


Šiame straipsnyje: brakonieriai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių