„Mokesčių inspekcijos“ gauja planavo pagrobti verslininką

Vilniaus apskrities policijos komisariato pareigūnai po metus trukusio tyrimo sulaikė devynis asmenis, kurie kaltinami dalyvavę ginkluoto susivienijimo organizavime bei turto plėšimu. Vyrai veikdavo vilkėdami policininkų uniformas. Kaip teigė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Kęstutis Lančinskas, devyni įtariamieji sulaikyti trims mėnesiams. Dar du asmenys paieškomi.

„Šią gaują praminėme „mokesčių inspekcija“. Jie prievartavo turtą iš žmonių, užsiimančių nelegalia veikla. Grupuotė veikė Vilniuje ir Vilniaus apylinkėse“, -  pasakojo policijos atstovas.

Įtariamieji policijai įkliuvo, kai planavo pagrobti žinomos įmonės savininką. Policijos duomenimis, verslininkas net neįtarė, kad buvo planuojama jį pagrobti. „Dalis įtariamųjų buvo sulaikyti paskutinėje pagrobimo stadijoje, kai jau važiavo grobti verslininko“, - kalbėjo policijos atstovas. Suėmimo metu įtariamųjų automobilyje buvo rasta policininkų uniformų, ginklų bei jų imitacijų, antrankių. Taip pat aptikta radijo įrangos, skirtos bendrauti tarpusavyje.

Paklaustas, kuriai organizuoto nusikalstamumo grupuotei priklauso suimtieji, K.Lančinskas atsakė: „Gandų yra visokių, pavyzdžiui, kad iš „smauglių“.

Pasak policijos atstovo, turto prievartautojai teisėsaugos akiratyje buvo beveik metus. Tyrimo metu buvo padarytos nusikalstamos veikos, dėl kurių suimti asmenys. Teigiama, kad nusikaltėliai iš verslininkų reikalavo pinigų sumų pagal jų verslo mastą, kokias nelegalias pajamas turėjo asmenys. Sumos siekė nuo poros iki šimto tūkstančių litų.

K.Lančinskas pasakojo, kad gauja veikė pagal įvairius nusikalstamos veikos modelius. Vienas iš būdų - daryti nusikaltimus, vilkint policininkų uniformas. Įtariamieji kelyje sustabdydavo nusižiūrėtus asmenis, veždavo juos į nuošalią vietą ir „susitardavo“ dėl atsiskaitymo. Gaujos aukomis tapdavo verslininkai, užsiimantys kontrabanda, nelegalia prekyba.

Sulaikytojų amžius yra 30-40 metų. Tarp suimtųjų – ir gaujos lyderis. Pasak policijos viršininko, nukentėjusiųjų gali būti daugiau nei dešimt.

Suimtiesiems įtariami dėl dalyvavimo nusikalstamo susivienijimo veikloje, plėšimų, turto prievartavimo. Gaujos lyderiui mesti kaltinimai ir dėl nusikalstamos veikos organizavimo.

Pasiteiravus, ar bus pradėti ikiteisminiai tyrimai nusikaltėlių aukoms, kurie vertėsi nelegaliu verslu, K.Lančinskas teigė, kad kol kas tokių planų nėra, tačiau tyrimo metu, išaiškinus visas detales, situacija gali pasikeisti.


Šiame straipsnyje: nusikaltimainusikaltėliai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių