Mobilieji telefonai - šaldytuvuose ir kompiuteriuose

Kalinių artimieji vis drąsiau mėgina perduoti kaliniams draudžiamus kalėjime naudoti daiktus. Juos jie slepia neįtikėčiausiose vietose - šaldytuvuose ir kompiuteriuose.  

Kalėjimų departamento duomenimis, vien rugpjūčio mėnesį Marijampolės pataisos namuose 3 kartus mėginta perduoti kaliniams mobiliuosius telefonus.

Kartą kalinių artimieji telefonus mėgino paslėpti šaldytuve, du kartus - šaldytuve. Į kompiuterį sugebėta suslėpti 6 mobiliuosius telefonus ir 3 jų kroviklius su 6 antgaliais.

Šaldytuvo korpuso viršutinėje dalyje buvo paslėpti net 34 mobilieji telefonai, 13 SIM kortelių, 12 kroviklių, 2 telefono akumuliatoriai bei 14 kroviklių antgalių. Be to, folijoje suvyniotame ryšulyje dar rastos 29 ampulės su neteisėtais vaistiniais preparatais. Slėptuvė buvo kruopščiai įrengta ir apipurkšta poliestirolio putomis.

Dar vieno nuteistojo tėvas atvežė sūnui šaldytuvą su 14 mobiliųjų telefonų, 7 SIM kortelėmis ir 7 krovikliais.

Mobiliuosius telefonus norėję perduoti asmenys perduoti Marijampolės policijos komisariato pareigūnams. Administracinių teisės pažeidimų kodekse
už neteisėtus bandymus perduoti uždraustus daiktus bei narkotines, psichotropines medžiagas numatomos baudos nuo 100 iki 250 litų, įskaitant ir daiktų konfiskavimą. Beje, pažeidėjus labiau gąsdina ne piniginės baudos, o būtent daiktų konfiskavimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių