Mirusio marijampoliečio namuose - ginklų ir sprogmenų dalių arsenalas

Neseniai mirusio marijampoliečio namuose policijos pareigūnai aptiko įvairių šaudmenų ir sprogmenų dalių.

Į negyvenamą namą P.Armino gatvėje pirmadienio pavakarę buvo pakviesti Lietuvos antiteroristinių operacijų rinktinės ''Aras" pareigūnai ir 100 metrų spinduliu evakuoti gyventojai. Buvo įvestas planas ''Skydas", įvykio vietoje budėjo specialios tarnybos.

Laikinasis Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Tomas Ulpis BNS sakė, kad mirusysis 76-erių G.B. legaliai laikė pistoletus "Sig Sauer P230SL" ir "Parabellum P08". Pensininkui mirus, niekas nepasirūpino, kad ginklai būtų perduoti policijai, todėl pareigūnai nusprendė aiškintis, kur jie dingo. Buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Pirmadienį Marijampolės policininkai atvyko į velionio namą ir ėmė ieškoti pistoletų. Tačiau pareigūnų laukė didelė staigmena - vietoj legaliai laikytų rasta 16 šovinių, trys, kaip įtariama, garsiniai šoviniai, 12 mažo kalibro šovinių, dvi prieštankinės granatos PG-7 korpuso dalys, durtuvas ir keturi durklai, raketinis pistoletas, keturios raketos, trys apšviečiamos raketos, vienas, kaip įtariama, povandeninis šautuvas bei metalinė dėžutė su paraku.

Taip pat rastas daiktas, panašus į sprogmenį. Apie jį buvo pranešta Antiteroristinių operacijų rinktinės "Aras" pareigūnams. Šie vandens patranka radinį sunaikino vietoje. Paaiškėjo, kad tai buvo kovinės minos korpusas, tačiau be sprogstamosios medžiagos.

Pareigūnai toliau aiškinsis, kur dingo senuko laikyti ginklai.


Šiame straipsnyje: ginklassprogmuo

NAUJAUSI KOMENTARAI

lauke

lauke portretas
Pavadinimas straipsnio tiesiog gąsdinantis, atrodo, kad ten atrastas galingas arsenalas prilygsta kariuomenės pėstininkų kuopos ginkluoteis, tuo tarpu ten nerastra nei vieno ginklo, tik mažas kiekis šovinių (kam šiurpinti visuomenę?), citata: "vietoj legaliai laikytų rasta 16 šovinių, trys, kaip įtariama, garsiniai šoviniai, 12 mažo kalibro šovinių, dvi prieštankinės granatos PG-7 korpuso dalys, durtuvas ir keturi durklai, raketinis pistoletas, keturios raketos, trys apšviečiamos raketos, vienas, kaip įtariama, povandeninis šautuvas bei metalinė dėžutė su paraku". Dar kart klausimas- kam gąsdinti reikia žmones?

Ką aš žinau

Ką aš žinau portretas
Mažu suvalkas karui ruošėsi?

h20

h20 portretas
nieko ipatingo... tame sarasiukyje... nevertas arsenalo vardo...
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių