Milijoninė vagystė Vilniaus centre: vagys apsimetė statybininkais

Pirmadienį paryčiais apvogta Gedimino prospekte esanti laikrodžių parduotuvė „Ženeva“. Išradingi vagys nuo smalsių rytinių praeivių parduotuvės fasadą atitvėrė statybų tvorele.

Signalizacija laikrodžių parduotuvėje „Ženeva“ suveikė apie pusę keturių ryto. Per kelias minutes atskubėję apsaugos darbuotojai ilgapirščių jau nerado. Pagrobę daugybę laikrodžių jie spėjo pasprukti.

Nuostolis gali siekti milijoną. Parduotuvės vadovė sako, kad pagrobta labai daug laikrodžių. Jos nuomonė vagystė nebuvo žaibiška, nes vagims teko paplušėti laužiant duris.

„Pagrindinė miesto gatvė, prospektas. Praeivių gal nebuvo tuo metu, bet vagys gal būtų atkreipę  apsaugos tarnybų ar policijos dėmesį. Jie uždengė visą fasadą ir užsidengę laužė duris. Pirmąsias duris, tikriausiai, ilgai laužė, o antras, matyt, greitai, nes ten signalizacija“, – sakė bendrovės „Savas laikas“ ir laikrodžių parduotuvių tinklo „Ženeva“ generalinė direktorė Gita Kniukštienė.

Vagys darbavosi parduotuvės fasadą aptvėrę statybų tvorele, aptempta juodu polietilenu. Nei Gedimino prospekto gyventojai, nei praeiviai ir net policija parduotuvę plešiančių vagių negalėjo matyti.

„Tai ne pirma vagystė. Atrodo ir visas apsaugos priemones išbandėme, vis tiek jas įveikia. Specialiai ruošėsi, atsinešė iš statybų tokius pastolius, apvyniojo plėvele ir uždengė pastatą“, – apie laikrodžių vagystes Vilniuje pasakojo parduotuvių tinklo generalinė direktorė.

„Aš nežinau kaip kriminalistai vertins, bet iš laikrodžių verslo pozicijos tai buvo tikrai neprofesionalai, nes nesirinko geriausių ir brangiausių laikrodžių. Pavogti ne vien patys brangiausi laikrodžiai. Išplėštos pagal eilę spintos, pradėta nuo kairės pusės. Toks jausmas, kad nesirinko pagal kainą, o taip, kaip patogiau viską buvo susižerti“, – sakė Gita Kniukštienė.

Moteris neatskleidė, ar vagis užfiksavo kokia nors stebėjimo įranga. „Tai policijos tyrimo objektas, šito nekomentuosiu“, – sakė ji.

Paaiškėjus vagystei ilgapirščių ėmė ieškoti gausios policijos pajėgos, nusikaltėlių ieškojo ir kinologai su šunimis. Tačiau vagių kol kas nepavyko sulaikyti.


Šiame straipsnyje: Ženevavagystė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių