„Mesijas" nuteistas 11 metų

Maskvos teismas skyrė vienuolikos metų laisvės atėmimo bausmę vyrui, kuris skelbėsi galįs prikelti iš mirusiųjų, skelbia naujienų portalas russiatoday.com.

Grigorijus Grabovojus paėmė pinigus iš tėvų, kurių vaikai žuvo 2004 metais per įkaitų dramą Beslano mokykloje. Vyras pažadėjo prikelti iš numirusiųjų jų vaikus.

Grigorijus Grabovojus pripažintas kaltu už vienuolika sukčiavimo atvejų

Į teisėsaugos akiratį G. Grabovojus papuolė 2001 metais, kai pradėjo skleisti savo mokymą. Jis skelbėsi galįs išgydyti vėžį ir AIDS, taip pat klientams pageidaujant prikelti jų mirusius artimuosius. Už paslaugas ji prašė iki dviejų tūkstančių Jungtinių Amerikos Valstijų dolerių.

2004 metais per Šiaurės Osetijoje vykusią įkaitų dramą, kuomet ginkluoti teroristai užpuolė mokyklą ir paėmė įkaitais daugiau kaip tūkstantį žmonių. Per įkaitų išlaisvinimą žuvo daugiau kaip 300 žmonių, iš jų - 186 mokiniai. Kai kurie iš žuvusiųjų tėvų ištuštino savo pinigines patikėję, kad G. Grabovojus padarys stebuklą ir prikels žuvusius jų vaikus.

Apsišaukėlis buvo areštuotas 2006 metais, kai vedė seminarą viename iš Maskvos viešbučių. Jo pasekėjai patyrė šoką pamatę, kaip policija suima jų „Mesiją".

G. Grabovojus už grotų praleis vienuolika metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių