Merginą sumušusiai V.Iljinych - pusė metų nelaisvės

Studentę Eriką Borovikovaitę sumušusiai krašto apsaugos savanorei Violetai Iljinych skirta pusės metų laisvės atėmimo bausmė. Ją mergina turėtų atlikti Panevėžio moterų kalėjime.

Taip ketvirtadienį nusprendė Vilniaus miesto 3-iasis apylinkės teismas, sakė teismo pirmininko sekretorė Renata Andriuškaitė.

Šis nuosprendis per 20 dienų gali būti apskųstas Vilniaus apygardos teismui.

Taip pat V.Iljinych privalės sumokėti 6 tūkst. litų nukentėjusiajai E.Borovikovaitei neturtinei žalos atlyginti ir 550 litų Valstybinei ligonių kasai.

V.Iljinych kaltinta, kad naktį iš 2007-ųjų gruodžio 14-osios į 15-ąją sostinės Vingrių gatvėje E.Borovikovaitę sumušė. Nukentėjusioji teigė norėjusi apginti skustagalvių mušamą asmenį. Kartu su kaltinamąja, kaip teigė tiek prokurorė, tiek nukentėjusioji, merginą mušė ir Ona Barbora Banionytė.

Pastarosios atžvilgiu ikiteisminis tyrimas nutrauktas, nes ši prisipažino padariusi nusikaltimą ir atlygino dalį E.Borovikovaitės gydymo išlaidų.

Tai nevienintelė byla, kurioje V.Iljinych kaltinta sumušimu. Gegužės pabaigoje Vilniaus miesto 3-iasis apylinkės teismas nusprendė, kad ji iš rasinių paskatų sumušė televizijos laidų vedėją Berneen Candice Naidoo-Čerešką. V.Iljinych buvo nuteista kalėti 43 paras.

Nuteistoji 23 dienas jau buvo praleidusi areštinėje, todėl kalėti jai pagal nuosprendį yra likę 20 parų.

Tačiau mergina padavė apeliacinį skundą, ir šiuo metu bylą nagrinėja Vilniaus apygardos teismas. 


Šiame straipsnyje: IljynichBerneen

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių