Meksikoje rasta nužudytų 18 žmonių kapavietė

Meksikoje tebesiaučiant žiauriam karui tarp narkotikų kontrabandos kartelių, policija rado masinę kapavietę su 18 lavonų, vadovaudamasi vienu internete paskelbtu anoniminiu vaizdo įrašu, kuriame sakoma, kad nužudytieji priklausė vienai prieš mėnesį pagrobtai turistų grupei iš Akapulko.

Pareigūnai nurodė tebeieškantys daugiau palaikų kapavietėje, kuri buvo rasta prie Tres Paloso miesto, esančio netoli populiaraus Ramiojo vandenyno pakrantės kurorto Akapulko.

Policija kol kas nežino, ar šie nužudytieji priklausė į Akapulką iš kaimyninės Mičoakano valstijos atvykusiai 20 vyrų grupei, kurią ginkluoti užpuolikai pagrobė rugsėjo 30 dieną, trečiadienio vakarą, sakė Gerero valstijos kriminalinės policijos vadas Fernando Monrealis.

Pareigūnai šią masinę kapavietę atkasė trečiadienio rytą, gavę anoniminį pranešimą telefonu, kad viename apleistame sklype rasti dviejų vyrų lavonai.

Keliomis valandomis anksčiau vaizdo įrašų portale "YouTube" buvo paskelbtas įrašas, kuriame matomi du vyrai už nugaros surištomis rankomis, atsakinėjantys į už kadro esančio asmens klausimus. Šiedu vyrai prisipažino nužudę "žmones iš Mičoakano" ir užkasę juos toje vietovėje.

Du lavonai, rasti pagal anonimo pateiktą informaciją, vilkėjo tuos pačius drabužius, kaip ir vyrai, matomi "YouTube" vaizdo įraše. Nužudytieji buvo palikti ant masinės kapavietės.
Tarp abiejų kūnų paliktame raštelyje sakoma: "Žmonės, kuriuos jie nužudė, palaidoti čia".

Raštelis buvo pasirašytas Nepriklausomo Akapulko kartelio (CIDA) - mažai žinomos nusikalstamos grupuotės, prisiėmusios atsakomybę dėl per pastaruosius du mėnesius šiame regione įvykdytų nužudymų.

Vaizdo įraše matomi vyrai sakė nužudę "žmones iš Mičoakano", keršydami šioje valstijoje veikiančiam galingam narkotikų karteliui "La Familia".

20 dingusių vyrų, kurių daugelį siejo giminystės ryšiai, šeimos sakė, kad jie dirbo mechanikais Mičoakano sostinėje Morelijoje.

Artimieji teigė, jog jie kasmet taupydavo pinigus, kad galėtų kur nors kartu išvykti per atostogas. Tarp pagrobtųjų buvo vieno iš mechanikų 17-metis sūnus.


Šiame straipsnyje: Meksikanarkotikai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių