Medkirčių melą demaskavo vokiečių aviganis

Sieną pažeidę medkirčiai bandė išsisukti meluodami, tačiau juos greitai demaskavo pasieniečių šuo. Trečiadienį patruliai ties Varėnos rajono Kalvių kaimu aptiko šviežutėlius pėdsakus. Dviejų asmenų pėdsakai vedė iš Lietuvos į Baltarusiją ir atgal.

Šioje vietoje abipus sienos yra miškas. Pasieniečiai paklausė už poros šimtų metrų nuo pažeidimo vietos buvusių medkirčių, ar šie nebuvo prie sienos linijos ir ar kartais neperžengė jos. Šeši medkirčiai dievagojosi sienos nepažeidę ir nieko apie tai nežiną.

Tuo metu į šią vietą atvyko A. Barausko užkardos kinologas su vokiečių aviganiu Biga. Keturkojui prie aptiktų pėdsakų buvo duota komanda jais sekti. Šuo pagal kvapą pėdsakais nusekė iki tų pačių medkirčių ir savo elgesiu parodė, kad sienos pažeidėjai yra tarp jų.

Tik tuomet apstulbę nuo šuns gebėjimų du iš medkirčių pasieniečiams prisipažino netyčia pažeidę sieną. 20-metis ir 29-erių Marijampolės rajono gyventojai teisinosi pasienyje su Baltarusija esantys pirmą kartą. Smalsumo vedini jie esą nusprendę pamatyti pačią sienos liniją ir taip įžengė į gretimos valstybės teritoriją, nors greta aiškiai matomi abiejų valstybių sienos ženklai.

A. Barausko užkardos pasieniečiai dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo iš neatsargumo pradėjo administracinės bylos teiseną. Šią bylą nagrinės Varėnos apylinkės teismas. Už šį pažeidimą gresia bauda nuo 250 iki 500 Lt.

Po apklausos pareigūnai medkirčius paleido.

Šiame straipsnyje: pasienissienos apsauga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių