Medininkuose sulaikyta ketvirčio mln. litų vertės rūkalų kontrabanda

Muitinės pareigūnai Medininkų kelio poste ketvirtadienio naktį sulaikė 250 tūkst. litų vertės baltarusiškų cigarečių kontrabandos siuntą. Dviem paroms sulaikytas ir nelegalius rūkalus į Lietuvą mėginęs įvežti Baltarusijos pilietis.

Apie 1 val. nakties į Medininkų kelio postą iš Baltarusijos krovininiu vilkiku „Renault Magnum“ atvažiavęs šios šalies pilietis M. D. deklaravo nieko draudžiamo nevežantis. Vairuotojas teigė, kad vyksta į Lietuvą  krovinio.

Tačiau muitinės pareigūnai nusprendė detaliai patikrinti vilkiko puspriekabę-šaldytuvą: būtent jose itin dažnai slepiami nelegalūs rūkalai. Įtarimų pareigūnams sukėlė ir tai, kad puspriekabės grindys atrodė neįprastai storos, pranešė Lietuvos muitinė.

Netrukus paaiškėjo, kad muitininkų įtarimai buvo pagrįsti – grindyse aptikta slaptavietė, kurioje rasta 34 850 pakelių įvairių cigarečių – „Premjer“, „Magnat“, „Minsk“, „Velvet“, „Rider“, „Cooper“. Visi rūkalai buvo su baltarusiškomis banderolėmis.

Bent dvi sulaikytų cigarečių rūšys – „Rider“ ir „Cooper“ – Lietuvoje, muitinės pareigūnų žiniomis, sulaikomos pirmą kartą.

Bendra sulaikytos kontrabandos vertė – daugiau nei 250 tūkst. Lt.

„Renault Magnum“ vairuotojas buvo sulaikytas dviem paroms. Muitinės kriminalinės tarnybos Vilniaus skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos ir neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių