Medininkų žudynių byla: K. Michailovas neištrūks į laisvę

Nuteistasis iki gyvos galvos Medininkų žudynių byloje Konstantinas Michailovas negali būti paleistas į laisvę, nes būdamas laisvėje jis gali pasislėpti, antradienį nusprendė Lietuvos apeliacinis teismas.

K.Michailovas prašė nedelsiant jį paleisti iš suėmimo, nes nėra jokių įrodymų, kad padarė nusikalstamas veikas, be to, jo nuomone, yra suėjęs senaties terminas, o su su naujais kaltinimais jis nesutinka.

Lietuvos apeliaciniame teisme Vilniuje Medininkų žudynių byla dabar nagrinėjama pagal nuteistojo, jo gynybos ir Generalinės prokuratūros skundus. Kol ji nėra išnagrinėta apeliacine tvarka, nuosprendis nėra įsiteisėjęs ir K.Michailovui taikoma kardomoji priemonė - suėmimas.

Prašymą dėl suėmimo panaikinimo galutine ir neskundžiama nutartimi atmetęs Lietuvos apeliacinis teismas konstatavo, kad dabar kaltės klausimas nėra sprendžiamas, tai bus padaryta, kai byla bus išnagrinėta ir priimtas dokumentas.

„K.Michailovas nuteistas už labai sunkių nusikalstamų veikų padarymą, paskirta griežta bausmė, suėmimo pagrindai neišnykę. Tikimybė, kad būdamas nesuimtas, gali pasislėpti, reali. Be to, jis, nėra Lietuvos pilietis“, - paskelbė Apeliacinio teismo teisėjas Aloyzas Kruopys.

Nuteistasis nepageidavo dalyvauti posėdyje antradienį, kada skelbiama nutartis, todėl nebuvo atvežtas į teismą iš Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo, kur laikomas uždarytas.

Šią savaitę sukanka penkeri metai, kai K.Michailovas laikomas už grotų. Iš pradžių 2007 metų lapkričio 28 dieną jį sulaikė Latvijos teisėsauga, remdamasi Lietuvos išduotu Europos arešto orderiu.

Latvijos aukščiausiasis teismas atmetė K.Michailovo, anksčiau turėjo Nikulino pavardę, prašymą neišduoti jo Lietuvai. Šiam asmeniui Latvijoje buvo pritaikyta liudytojų apsaugos programa - jis savo šalies pareigūnams padėjo išaiškinti Latvijos teritorijoje padarytus nusikaltimus, todėl jam buvo leista pakeisti pavardę. Lietuvos prokuratūroje tirtoje byloje jis bus įvardijamas naująja pavarde.

Lietuvos apeliaciniame teisme Medininkų žudynių byla toliau bus nagrinėjama gruodžio mėnesį, vyks liudytojų apklausos.

Ankstų 1991 metų liepos 31-osios rytą Medininkų pasienio kontrolės poste buvo šaltakraujiškai nužudyti septyni savo pareigas policijos ir muitinės pareigūnai.

Dėl šio nusikaltimo kol kas nuteistas tik vienas asmuo - pernai pavasarį Vilniaus apygardos teismas Latvijos pilietį K.Michailovą įkalino iki gyvos galvos.

Šį nuosprendį skundę Lietuvos prokurorai siekia, kad K. Michailovas būtų nuteistas už nusikaltimus žmoniškumui. Nuosprendį skundė ir nuteistasis, kuris kategoriškai neigia savo kaltę.

Lietuvos prokurorai dėl nusikaltimo taip pat kaltina dar tris omonininkus – Andrejų Laktionovą, Česlavą Mlinyką ir Aleksandrą Ryžovą. Jiems išduoti Europos arešto orderiai. Maskva įtariamuosius išduoti atsisako.



NAUJAUSI KOMENTARAI

v

v portretas
lanzbiergis viska padare o nekalta zmogu i kalejma uztai... nieksingi sajudistai..gal ir ,brazuoles , tilta nejus sprogdinot ?

37

37 portretas
Lietuvoje teisingumas buvo palaidotas dar 1992 metų vėlyvą rudenį, kai runkeliai į valdžią sugrąžino komunistus, O Lietuviškas dievaitis asmuo su dviprasmiškai skambančia pavarde Landzbergis net nekvietė liaudį į kovą, kad Lietyuva pavojuje. Nuo tada įsitvirtino toks supratimas kaip "vsio zakonno", o jei kas tau nepatinka??, pasiūlydavo, paduok į teismą, duodami suprasti kad teismai, tai jų valdoma kontora, o tu esi visuomenės nulis, tuščia vieta, dulkė ant kelio. Taip gali paduoti į teismą iš anksto žinodamas kad byla dar net nesvarstyta jau bus pralaimėta, nes teismai visą laiką mūru stovėjo už bratanus ir verchą - vsio zakono, o juk juos Lietuvos "inteligentai" buvo įvardiję: tesimai tvirti kaip uola, negali būti niekeno paneigiami jų absurdo sprendimai, tvirtu it ąžuolu šią melo inteligentai uždusdami sistemą vardino. Ši uola atstovėjo visus išbandymus, atlaikė prichvatizaciją ir priaugino visą plejadą žulikų labai panašių į AMBO, ar kitaip galime sakyti priaugino ambalinių kuilių Taip kad šalia AMBO paminklo galime drąsiai pastatyti ir paminklą mirusiai lietuviškai, nors ir aklai ir tiesą nesiekiančiai nustatyti bet visgi - Temidei, kurią visiškai supainiojo AMBO su savo LKP-CK bratanų gauja. Dabar bratanai patys tapo verchu ir Seime skirstosi kas ir kokius plotus valdys Lietuvoje, na o mes paklusūs runkeliai eilinį kartą likome išmaudyti. Ar tikrai? Ar mes skystablauzdžiai esam? O bratanai žino kaip reikia valdyti runkelius ir visai nesunkiai suranda kelius į valdžią. Ką daryti, spręskime.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių