M.Balčiūnui – namų areštas, jis trims mėnesiams nušalintas nuo pareigų

Panevėžio miesto apylinkės teismas penktadienį nutarė piktnaudžiavimu ir kyšininkavimu įtariamą Lietuvos krepšinio federacijos generalinį sekretorių Mindaugą Balčiūną nuo pareigų nušalinti trims mėnesiams ir šešiems mėnesiams skirti namų areštą.

Kaip informavo Panevėžio miesto apylinkės teismo atstovė spaudai Diana Armonienė, M.Balčiūnas namuose privalės būti nuo 20 val. iki 6 valandos.

Prokuratūra prašė Lietuvos krepšinio federacijos generalinį sekretorių nušalinti nuo pareigų šešiems mėnesiams, o namų areštą skirti nuo 18 val. iki 6 valandos.

Panevėžio apygardos teismas ketvirtadienį nusprendė paleisti į laisvę M.Balčiūną, kurį žemesnės instancijos teismas buvo nusprendęs suimti 20 dienų. M.Balčiūnas areštinėje praleido dešimt parų.

Jam pateikti įtarimai dėl sukčiavimo, piktnaudžiavimo, dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu bei kyšininkavimo.

Beje, mėnesio suėmimą Panevėžio apygardos teismui apskundė ir kita įtariamoji šioje byloje - viešbučio „Romantic“ vadovė Dalia Kuklierienė.

Panevėžio prokurorai kartu su STT pareigūnais atlieka ikiteisminį tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo tarnyba, sukčiavimo ir dokumentų suklastojimo aiškinantis savivaldybės lėšų panaudojimo viešbučio „Romantic“ rekonstrukcijai teisėtumą.

Įtariama, kad prieš 2011 metų Europos vyrų krepšinio čempionatą galėjo būti parengtas planas, kaip neteisėtai už Panevėžio miesto savivaldybės lėšas rekonstruoti uždarosios akcinės bendrovės „Via Unica“ viešbutį „Romantic“.

M.Balčiūnas neigia kaltę ir žada bendradarbiauti su teisėsauga.


Šiame straipsnyje: Mindaugas BalčiūnasLKF

NAUJAUSI KOMENTARAI

Sabina

Sabina portretas
Visa Lietuva supranta ką reiškia ĮTAKINGO,PLAČIAI ŽINOMO krepšininko A. Sabonio balsas.... Ką daryti žmonems,kurie tik žiūri,džiaugiasi krepšiniu ir kitomis sporto šakomis??? Manau,kad ir A.SABONIUI dėl jų likomo,gyvenimo DZIN...

CHA

CHA portretas
Saboniui pačiam reikia kotedžus Neringoje nusigriauti. Čia tokia geriau nusipelniusių gyventi rasė. Iš krepšinio padarė biznį, man įdomu kai žaidia savi Lietuviai, o ne nupirkti čiabuviai.Amerikonams gal tas pat, bet ne mums.

Jeee

Jeee portretas
Jei prisidirbo, tures sesti, na o jei ne... Paziuresim.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių