Mažeikių įmonę sugriovė sprogimas (papildyta)

Mažeikiuose įsikūrusios pieno perdirbimo bendrovės "Pieno žvaigždės" katilinę trečiadienio rytą sugriovė nugriaudėjęs galingas sprogimas. Per įvykį nukentėjo vienas žmogus, įmonės darbuotojas.

Sprogimas buvo toks galingas, kad sprogusio įrenginio skeveldros lėkė keliolika metrų ir atsimušė į kitus netoliese buvusius pastatus.

Pasak Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento, gelbėtojai kurį laiką į nelaimės vietą kviesti nebuvo. Apie įvykį jie sužinojo iš Mažeikių civilinės saugos specialisto. Jis ugniagesiams pranešė, kad Skuodo gatvėje esančiose įmonės patalpose apie 6 val. įvyko sprogimas. Jo metu metu išgriuvo pastato siena.

Paaiškėjo, kad sprogo 8 kubinių metrų tūrio metalinė talpykla, iš vandens šalinanti ištirpusias dujas. Sprogimas apgadino mūrinį kompresorinės pastatą (18x9 m dydžio), išgriovė pastato išorinę mūrinę sieną (12x4 m dydžio). Į pastato vidų sukrito gelžbetoninės perdengimo plokštės, apgadinta už 15 metrų stovinčios katilinės siena.

Per sprogimą nukentėjo šaldymo įrangos mašinistas. 41-erių vyras paguldytas į Mažeikių ligoninės reanimacijos skyrių. Garai jam nudegino apie 30 proc. kūno. Nukentėjusysis turi sąmonę.

Pirminiais duomenis, sprogimas įvyko dėl gamybinių įrengimų gedimo ir technologinio proceso pažeidimų.

Prieš vidurdienį ugniagesių paprašyta pagalbos atskiriant amoniako vamzdį nuo stogo dangos. Tuo siekta išvengti didesnio sprogimo. Buvo nukirpta stogo danga, kabojusi ant amoniako vamzdžio.

Valstybinės darbo inspekcijos Nelaimingų atsitikimų ir profesinių ligų skyriaus vedėjas Jonas Naujalis BNS sakė, kad įvykį tiria Valstybinė darbo inspekcija ir trečiadienį Energetikos inspekcijos sudaryta komisija.

Pasak J.Naujalio, neaišku, iš kur atsirado toks didelis slėgis, sukėlęs tokį galingą sprogimą.


Šiame straipsnyje: sprogimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

straipsnio

straipsnio portretas
pavadinimas žiaurus

vaidas

vaidas portretas
Gal kartais pavedė technologija ?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių