Marijampolėje išaiškintas kontrabandinių rūkalų sandėlys

Jungtinės Varėnos ir Lazdijų rinktinių pasieniečių pajėgos Marijampolėje demaskavo garaže įrengtą kontrabandinių rūkalų sandėlį.

Čia sulaikyti ir du vyrai, siejami su rastu cigarečių kroviniu, bei du automobiliai, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Antradienį Varėnos rinktinės operatyvininkai bei jiems talkinantys kolegos iš Lazdijų patikrino vieną garažą Marijampolėje. Turėta žinių, kad čia gali būti saugomos neteisėtai į Lietuvą atgabentos cigaretės.

Pasieniečių surinkta informacija pasitvirtino - garaže aptikti 54 tūkst. 970 pakelių cigarečių "Viceroy Blue", "Viceroy Red" bei "Jing Ling". Visos rūkalų pakuotės buvo paženklintos rusiškais akcizo mokesčio ženklais.

Prie garažo pareigūnai sulaikė du vyrus, kurie, kaip paaiškėjo vėliau, yra 26 ir 42 metų Marijampolės miesto bei rajono gyventojai.

Patikrinti ir netoliese stovėję du automobiliai "Nissan Serena" bei "Peugeot Boxer". Juose pasieniečiai taip pat aptiko nelegaliai gabentų cigarečių: 400 pakelių "Lifa Original" bei dviejų rūšių "Compliment Superlims". Ant transporto priemonėse rastųjų rūkalų pakuočių jokių banderolių nebuvo.

Iš viso į pareigūnų rankas pateko 55 tūkst. 370 kontrabanda į Lietuvą atgabentų cigarečių pakelių, jų bendra vertė su mokesčiais, pirminiais duomenimis, siekia 410 tūkst. litų.

Po apklausos abu prie garažo sulaikyti vyrai uždaryti į areštinę. Automobiliai ir rastas kontrabandinių cigarečių krovinys laikinai saugomi Varėnos rinktinėje. Šio VSAT padalinio pareigūnai dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Galutinai nustačius ir patvirtinus rūkalų kainą sulaikytiesiems už minėtą nusikaltimą gresia bauda arba laisvės atėmimas iki septynerių metų.


Šiame straipsnyje: kontrabanda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių