Maldavimai palikti gyvus nesuminkštino žmogžudžių širdies

Už itin žiaurų dviejų bejėgiškos būklės žmonių nužudymą Bobkalnio miške siekiant nuslėpti kitą nusikaltimą Panevėžio apygardos teismas trečiadienį kalėti iki gyvos galvos nuteisė 42 metų panevėžietį Saulių Vidugirį.

26 metų Artūras Kavaliauskas ir 23 metų Edvinas Stankevičius nuteisti 19 metų laisvės atėmimu, pranešė Panevėžio apygardos prokuratūra.

Padėjusiam atskleisti šiuos labai sunkius nusikaltimus, 21 metų Artūrui Paspiešinskui skirta penkerių metų laisvės atėmimo bausmė.

A.Kavaliauskui ir E.Stankevičiui skirta laisvės atėmimo bausmė subendrinta su ankstesnėmis, vienam pridėtas vienas mėnuo, kitam – šeši mėnesiai.

Valstybinį kaltinimą palaikęs prokuroras baigiamojoje kalboje teisme sakė, kad du jauni vyrai, tą vasaros vakarą nutarę pasisvečiuoti, nė neįtarė, kad jų laukė mirtis susitikus su girtais, agresyviais ir jokios moralės nepaisančiais jaunuoliams.

Bylos duomenimis, nukentėjusieji maldavo palikti juos gyvus, jie miške buvo mušami ir matė jiems kasamą duobę, kurioje vienas jų buvo užkastas dar gyvas – tą patvirtino ekspertų išvados.

Prokuroras teigė, kad sunku suprasti ir namo, kuriame prasidėjo šis kraupus nusikaltimas, gyventojų abejingumą kitų skausmui ir nelaimei. Ne vieno buto gyventojas girdėjo triukšmą, kurį skleidė bute ir koridoriuje vykusios muštynės, vėliau matė prie namo gulinčius du leisgyvius jaunus vyrus, girdėjo jų dejones, tačiau nė vienas kaimynas neiškvietė greitosios pagalbos ir nepranešė policijos pareigūnams.

Bylos duomenimis, 2010-ųjų birželio 27-osios naktį Panevėžio rajono Bobkalnio kaime esančiame miške keturi bendrininkai, būdami apsvaigę nuo alkoholio, tyčia, bendrais veiksmais, siekdami nuslėpti kitą nusikaltimą, itin žiauriai nužudė prieš tai viename miesto namų konflikto metu sumuštus ir sunkiai sužalotus bejėgiškos būklės du jaunus žmones.

Pasak prokuratūros, smurtautojai, bijodami nukentėjusiųjų draugų keršto ir siekdami nuslėpti kitą nusikaltimą, nutarė savo aukas nuvežti į nuošalų mišką ir nužudyti. Ten pasipriešinti negalėjusius vaikinus toliau mušė ir spardė, vienam jų teko smūgiai kastuvu į galvą. Vėliau nusikaltimo aukų kūnai buvo užkasti ir paslėpti.

Ikiteisminį tyrimą apsunkino tai, kad du įtariamieji – S.Vidugiris ir E.Stankevičius buvo pasislėpę užsienyje. Prieš tai stengtasi sunaikinti ir paslėpti nusikaltimo pėdsakus – padegtas automobilis, kuriuo vežti sumušti vaikinai, į kitą vietą perkasti lavonai.


Šiame straipsnyje: nužudymasžmogžudystė

NAUJAUSI KOMENTARAI

badass

badass portretas
negaliu skaityt.uz ka?turbut zmogzudziai narkomanai.prase ir vistiek nuzude.

baisesni

baisesni  portretas
uz pati baisiausia zveri sitie dvikojai padarai-kitaip ju nepavadinsi.SIAUBUNAI !

vilniete

vilniete portretas
per mazai duoda nelaisves uz nuzudyma-nuzudymu atsakytu ir jokiu,,iki gyvos galvos,-tai zmogaus nera' o nusikaltes-nei mokesciu moka-siltai-ramiai laukia senatves-o gal amnestijos sulauks-po 15 metu pas mus slubuoja sistema-uztai pirmaujam savizudybiu skaiciumi-ir kt ,nusikaltimais--
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių