L.Stankūnaitės susitikimų laikas su dukterimi nesikeičia

Panevėžio apygardos teismas atmetė Laimutės Stankūnaitės atskirąjį skundą dėl laikinųjų apsaugos priemonių panaikinimo. Jos susitikimų laikas su dukra nesikeičia.

L.Stankūnaitės ir jau mirusio Drąsiaus Kedžio dukters pasimatymai vyks kaip ir anksčiau, pirmadieniais ir ketvirtadieniais nuo 9 iki 11 val.

L.Stankūnaitės prašymas dėl jai taikomųjų laikinųjų apsaugos priemonių panaikinimo jau buvo atmestas balandžio 12 d. Kėdainių rajono apylinkės teismo sprendimu.

Tačiau L.Stankūnaitė ir jos advokatė šia teismo nutartimi liko nepatenkintos, jos dar kartą kreipėsi į teismą prašydami grįžti prie 2008 m. kovo 19-ąją L.Stankūnaitės ir D.Kedžio pasirašytos taikos sutarties, pagal kurią motina mergaitę gali pasiimti kas antrą savaitgalį nuo ketvirtadienio iki sekmadienio.

Būtent šios viešnagės pas motiną metu, kaip vėliau artimiesiems, o po to ir tyrėjams pasakojo mergaitė ją tvirkino trys vyrai – pernai spalio 5 d. nušautas Jonas Furmanavičius, vienintelis įtariamasis pedofilijos byloje Andrius Ūsas ir šviesiaplaukis simpatiškas Aidas, kurio D.Kedžiui taip ir nepavyko rasti.

Skundą išnagrinėjusi Panevėžio apygardos teismo teisėjų kolegija (teisėjos Birutė Valiulienė, Birutė Jonaitienė ir Ramunė Čeknienė), jį atmetė.

“L.Stankūnaitė nepateikė svarių argumentų, kurie įrodytų, kad jos ir vaiko tarpusavio ryšiai dėl esamos laikinosios bendravimo tvarkos gali nutrūkti ar kad iki ginčo išsprendimo esmės -esama nustatyta bendravimo tvarka būtų žalinga vaikui”, - teisėją B.Valiulienę citavo LNK Žinios.

Ši teismo nutartis neskundžiama iki bus priimtas sprendimas civilinėje byloje dėl mažametės gyvenamosios vietos nustatymo. Šioje byloje Neringos Venckienės ir Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus bei miesto vaiko teisių tarnybos skundai Panevėžio apygardos teisme bus nagrinėjami birželio 17 d.

Tą dieną turėtų paaiškėti su kuo turi gyventi šešiametė D.Kedžio dukra – su motina ar globėja N.Venckiene. Skundus nagrinės trijų teisėjų kolegija, jie bus nagrinėjami rašytinio proceso tvarka.

Kėdainių rajono Kėdainių rajono apylinkės teismo teisėjas Bronius Varsackis gegužės 14 d. priėmė daug triukšmo  sukėlusią nutartį, kuria nutraukė civilinę bylą, panaikinino nutartį dėl laikinos bendravimo tvarkos nustatymo bei Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymą, kuriuo D.Kedžio dukters globėja buvo paskirta N.Venckienė.

B.Varsackis mergaitės gyvenamąją vietą nustatė su L.Stankūnaite ir nurodė šią nutarties dalį vykdyti skubiai – mergaitę motinai perduoti nedelsiant. Praėjus beveik savaitei šią nutartį sustabdė Panevėžio apygardos teismas.


Šiame straipsnyje: KedysStankūnaitė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių