L.Stankūnaitės dukters globa palikta N.Venckienei

Ketvirtadienį buvo svarstoma, ar pratęsti Laimutės Stankūnaitės dukters globą Neringai Venckienei. Mergaitė iki teismo sprendimo liko pas lakinąją globėją.

L.Stankūnaitės ir Drąsiaus Kedžio dukters globos klausimas buvo sprendžiamas už uždarų durų. Kaip portalui 1diena.lt sakė L.Stankūnaitė, susitikimas dėl globos klausimo praėjo gerai, tačiau jokių esminių pakitimų šiuo atžvilgiu nebuvo priimta. Neradus rimtų argumetų, mergaitė ir toliau palikta dabartinės globėjos priežiūrai.

„Aš negaliu kalbėti apie tai, kas buvo svarstoma, nes pasirašiau, kad apie tai niekam nepasakosiu“, - komentuoti susitikimą dėl globos svarstymo atsisakė L.Stankūnaitė.

Vis dėlto, ketvirtadienį interneto platybėse buvo daugiau svarstomas ne klausimas, ar L.Stankūnaitė gali auginti savo dukrą, o ar pati N.Venckienė sugeba globoti savo sūnų, mat socialinio tinklalapio „Facebook“ lankytojai surado viešai skelbiamą Kauno apygardos teismo teisėjos dvylikamečio sūnaus piešinį, kuris juos privertė suabejoti ne tik, ar N.Venckienė tinkamai prižiūri savo sūnų, bet ir kreiptis į Kauno rajono vaikų teisių apsaugos tarnybą su klausimu, ar vaikas gali augti toje šeimoje, ar jo auklėjimas ten neprieštarauja pačio vaiko interesams.

Tokį žmonių elgesį iššaukė N.Venckienės sūnaus patalpintas piešinys: http://art.lookandlearn.com/childrens-art/Z1106-00045486M

Jame dvylikametis nupiešęs Adolfą Hitlerį, o už jo - fašistų svastiką, kurios naudojamas ir vaizdavimas Lietuvoje yra uždraustas.

„Kur žiūri psichologai... kur žiūri Vaiko teisių  tarnybos... ką veikia Vaiko teisių apsaugos kontrolierė Edita Žiobienė...kokia turi būti atmosfera namie, kad vaikas pieštų tokius piešinius?“, - tokie ir panašūs komentarai pasklido internete ir „Facebooke“, kažkam paviešinus šį N.Venckienės sūnaus piešinį.

Beje, šis piešinys buvo patalpintas ir pačiame socialiniam tinkle. Viena iš pažymėjusiųjų, kad jis patinka, yra berniuko močiutės sesuo Audronė Skučienė, socialiniame tinklalapyje prisistatanti kaip Elzė Kaminska.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuomone

nuomone portretas
jooo autorei straipsnio visiskas marazmas, pradejo ziuriu persekiot vencku vaika, alia kokia prietranka.

nieko naujo

nieko naujo portretas
Auga naujas markauskiukas/kedziukas.Obuolys nuo obels toli nerieda.

Natalija

Natalija portretas
nieko nesuprantu-prie ko čia Venskienė,vaiko piešinys ir Stankuzovatė
VISI KOMENTARAI 150

Galerijos

Daugiau straipsnių