L.Stankūnaitei gali grėsti byla dėl šmeižto

Teismas turės iš naujo svarstyti, ar mergaitės prievartavimu apkaltinusi Kedžių ir Venckų šeimas Laimutės Stankūnaitė nusipelnė bylos dėl šmeižto.

Vilniaus apygardos teismas ketvirtadienį patenkino Neringos Venckienės ir jos mamos Laimutės Kedienės skundus dėl Vilniaus miesto 3-ojo apylinkės teismo nutarties, kuria atsisakyta priimti jų prašymą ir privataus kaltinimo tvarka iškelti L.Stankūnaitei bylą dėl šmeižto. 

N.Venckienės ir L.Kedienės prašymas teisme bus svarstomas iš naujo.

Iškelti L.Stankūnaitei bylą dėl šmeižto mergaitės globėja nusprendė po rugsėjo 23 d. per „Lietuvos ryto“ televiziją L.Stankūnaitės duoto interviu.

Kaip portalui 1diena.lt yra sakiusi N.Venckienė, L.Stankūnaitė savo pokalbyje ne tik ne kartą sakė netiesą, bet ir apšmeižė ją ir jos šeimą teigdama, kad mergaitė buvo prievartaujama jos namuose ir tai esą ji gali įrodyti, nes turi gydytojos pažymą.

„Tokios pažymos nėra. Yra pernai lapkričio 5 d. Kauno medicinos klinikų gydytojos pažyma, kad mergaitė buvo apžiūrėta ginekologiškai ir, kad rekomeduojama kas vakarą praustis bei išrašyti vaistai „Vermox“ nuo kirmėlių“, - sakė N.Venckienė.

Anot jos, seksualinio prievartavimo atveju ginekolo apžiūra net nėra reikalinga, ypač praėjus tiek laiko. Pernai rugsėjį Aidas Venckus dėl šio klausimo kreipėsi į Vilniaus universiteto medicinos fakultetą ir Kauno medicinos universiteto klinikos Vaikų chirurgijos kliniką. Atsakymai buvo vienodi: praėjus tiek laiko seksualinio prievartavimo požymių nustatyti neįmanoma, jie išlieka tik apie dvi savaites – mėnesį.

„L.Stankūnaitės sesuo savo dukrą nuvedė patikrinti praėjus beveik metams po tvirkinimo, kas ką galėjo nustatyti po tiek laiko?“, - sakė N.Venckienė.

Savo interviu L.Stankūnaitė taip pat pabrėžė, kad mergaite blogai rūpinamasi, kad ji ateina nesušukuota, šlapiomis kojomis, veidas išsausėjęs, akys traiškanotos, aprengta netinkamais drabužiais, apauta netinkamo dydžio batais.

Dėl vaiko nepriežiūros ji yra parašiusi ir ne vieną skundą, tačiau nei Vaiko teisių tarnybos darbuotojos, nei vaikų darželio auklėtojos, jokių nepriežiūros faktų nėra užfiksavusios, nors ne kartą L.Stankūnaitės skundus tikrino.

Dėl laidoje išsakyto šmeižto N.Venckienė kreipėsi į teismą, tačiau šis skundo net nepriėmė. Vilniaus apygardos teismo nuomone, taip buvo pažeisti įstatymai – teismas privalėjo priimti pareiškimą ir tik tada daryti išvadas, iškelti L.Stankūnaitei bylą dėl šmeižto, ar ne. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių