L.Stankūnaitė uždirbdavo po beveik 5000 litų per mėnesį

2008 m. Laimos Stankūnaitės atlyginimas per mėnesį būdavo beveik 5 tūkst. litų. Kaip ką tik kursus baigusi ir patirties neturinti kirpėja gali tiek uždirbti?

Aiškinosi TV3 laidos „Akistata“ kūrėjai. Jų teigimu, buvusi Drąsiaus Kedžio sugyventinė turtingai gyventi pradėjo po pažinties su Andriumi Ūsu, vieninteliu įtariamuoju pedofilijos byloje, kuris tuo metu vadovavo metalo apdirbimo įmonei „Eurotechnikas“ ir ,kaip sakė žurnalistų kalbinti buvę bendrovės darbuotojai, atlyginimus mokėdavo „vokeliuose“.

Pasak taip pat kirpėja dirbančios Ramintos Steponkevičienės, tuo metu L.Stankūnaitė dirbo neprestižiniame salone Vilijampolės rajone, todėl jai tikrai negalėjo būti mokamas toks atlyginimas.

„Prestižiniame salone kirpėjos uždirba apie 3000 litų, o niekuo nepasižyminčiuose gauna nuo 800 iki 1500 litų“, - aiškino R.Steponkevičienė.

Laidos kūrėjai net neabejoja, kad L.Stankūnaitė praturtėjo po pažinties su A.Ūsu, atvirkščiai, jie įtaria, kad ji žinojo apie savo rėmėjo finansines machinacijas ir galėjo jose pati dalyvauti.

Praėjus vos porai savaičių po pažinties ji pradėjo girtis nupirktais brangiais batais, paltu, rankine, netrukus kolegėms pareiškė, jos A.Ūsas jai išnuomojo automobilį bei butą. "Už gražias akis tai nedaroma", - įsitikusi R.Steponkevičienė.

Kad buvusios Drąsiaus Kedžio sugyventinės metinės pajamos gerokai viršijo jos, kaip Kauno apygardos teismo teisėjos pareigas, laidos žurnalistams teigė ir dabartinė mergaitės globėja, teismo Civilinių bylų skyriaus teisėja Neringa Venckienė.

„Kaip ji galėjo uždirbti daugiau nei apygardos teismo teisėja“, - klausia N.Venckienė. Ir netrukus pati atsako, jog galimai  L.Stankūnaitė užsidirbo iš už nusikalstamos veikos neteisėtai įgytų lėšų.

„Akistatai“ pavyko pakalbinti du buvusius A.Ūso bendrovės darbuotojus. Vienas jų, Gintas, akis į akį su žurnalistais susitikti atsisakė, paaiškinęs, jog bijo buvusio darbdavio keršto, kitas - Gediminas Stankevičius, pareiškęs, jog nebeturi ką slėpti, kalbėjo atvirai.

Pasak beveik penkis metus A.Ūso bendrovėje „Eurotechnikas“ dirbusio G.Stankevičiaus, jo atlyginimas nebuvo didelis, tačiau jis džiaugdavosi ir juo.

Tik sumąstęs išeiti iš darbo vyras teigė sužinojęs, jog oficialiai uždirbdavo mažiau nei 200 litų per mėnesį. Visa kita suma buvo niekur neskelbiama, jokiuose algalapiuose neatsispindėjo.

„Tik išeidamas sužinojau, kad esu visiškas alkoholikas ir, kad jie mane už girtuoklystes norėjo atleisti, tačiau, kodėl, jei toks buvau, jie taip nepadarė, kai dirbau?“, - klausė G.Stankevičius.

Vyro teigimu, pamatęs savo pajamas Socialinio draudimo pažymėjime, jis kreipėsi tiek į A.Ūsą, tiek į šio tėvą Aleksandrą Ūsą. Tačiau niekas nepasikeitė.

Jei pedofilija įtariamo A.Ūso tėvas pažadėjo, kad viskas bus sutvakyta deramai, tai pats A.Ūsas, išgirdęs, jog vyras žada kreiptis į atitinkamas institucijas, tiesiai šviesiai pareiškė - jai jis tai padarys, bus užkastas.

„Bet aš jau nieko nebijau“, - pasakojo vyras, prisipažindamas, kad jam buvo grasinta, jei atslkeis tiesą.

Pasak laidos kūrėjų, G.Stankevičiaus apskaičiavimais, A,Ūsas nuo valstybės nusuko nei daug, nei mažai nusuko- daugiau nei 100 tūkst. litų. Tikroji, nuo valstybės pavogta suma, anot „Akistatos“ kūrėjų gali būti tris kartus didesnė.

G.Stankevičius teigia, kad jis šia sumą apskaičiavęs pagal savo ir dar dviejų darbuotojų negautus atlyginimus. Anot jo, nesumėta mokesčių suma valstybei turi būti kelis kartus didesnė.

Dėl galimų finansinių pažeidimų vyras kreipėsi į Kauno rajono policijos komisariatą, bet byla ten taip ir nebuvo pradėta. Esą trūko įrodymų, jog A. Ūso firmoje atlyginimai būtų mokami „vokelyje“.

Filmavimo grupė kreipėsi į Valstybinės mokesčių inspekcijos Kauno įmonių skyriaus vadovą Jurgį Zujų. Šis pažadėjo, jog Valstybinė mokesčių inspekcija susidomės A.Ūso įmonės veikla.


Šiame straipsnyje: KedysStankūnaitėŪsas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių