L.Stankūnaitė: aš A.Ūsu pasinaudojau ir tiek (papildyta)

Anksčiau bet kokius savo santykius su vieninteliu pedofilijos bylos įtariamuoju Andriumi Ūsu neigusi Laimutė Stankūnaitė prisipažino, jog naudojosi šio vyro jausmais jai ir jo pažintimis bei patiklumu.

„Šis žmogus man rodė dėmesį, tikėjosi, galbūt, ir ateities...Aš pasinaudojau ir tiek. Bet žmogus nerado atsako, bet rado moterį, kuri tą atsaką davė ir ją vedė“, - Lietuvos ryto televizijos laidoje „Lietuva tiesiogiai“ atviravo L.Stankūnaitė, pareiškusi, kad jai A.Ūsas buvo reikalingas tik dėl savo užimamos padėties ir pažinčių su politikais.

„100 proc. galiu pasakyti, kad ne“, - sakė buvusi Drąsiaus Kedžio sugyventinė, paklausta, ar tarp jų nebuvo rimtesnių santykių.     

Studijuoja įstatymus

Pasak L.Stankūnaitės, po pernai spalio 5 d. Kaune įvykdytų žmogžudysčių, kai buvo nužudyta jos sesuo Violeta Naruševičienė ir Kauno apygardos teismo teisėjas Jonas Furmanavičius ir jai buvo skirta valstybės apsauga, ji kažkiek laiko nenorėjo nei bendrauti su žurnalistais, nei su savo dukra. Esą todėl ji praleidusi nemažai teismo nustatytų susitikimų su dukterimi.

Tačiau dabar, ji sako, jau atsigavusi ir jau kurį laiką studijuoja visus įmanomus įstatymus. „Civilinio proceso kodeksas, Baudžiamojo proceso kodeksas, Teismų praktika, Konvensijos, Konstitucija“, - savo dabartinė literatūrą vardino L.Stankūnaitė.

„Oi aš labai daug dirbu. Neringa Venckienė sako, kad aš nedirbu, aš labai daug dirbu. Niekas geriau bylos nežino nei aš“, - kalbėjo D.Kedžio buvusi sugyventinė.

Pasak jos, dėl šių teisės studijų ji yra labai dėkinga buvusiai savo advokatei Loretai Kraujutaitienei, kurios dėka ji išmoko pakovoti dėl savęs. L.Stankūnaitės teigimu, ši teisininkė jai labai daug padėjo ir paskutiniu metu ji jau pati aplenkdavo savo gynėją.

„Paskambina man advokatė, sako rašome skundą. Sakau, aš jį jau parašiau“, - savo teisiniais sugebėjimais didžiuojasi moteris.

L.Stankūnaitės teigimu, ji nori, kad visos bylos kuo greičiau pasibaigtų, tačiau esą teismų procesus vilkina kita pusė – N.Venckienė ir jos vyras Aidas Venckus. Kaip pavyzdį ji pateikė trečiadienį įvykusį teismo  posėdį dėl jos kaip motinos teisių suvaržymo.

Mergaitė nemylima?

D.Kedžio tėvų skundus nagrinėjęs Panevėžio miesto apylinkės teismas nusprendė prie šio klausimo grįžti tik tada, kai kažkoks sprendimas bus pedofilijos byloje, tačiau šis teismo sprendimas L.Stankūnaitės netenkina.

Ji žada skųsti teismo nutartį Panevėžio apygardos teismui, nes jos teigimu, tai ne verta motinos teisių suvaržymo, o N.Venckienė neverta būti jos dukters globėja, nes mergaitė Venckų namuose yra nemylima ir neprižiūrėta.    

L.Stankūnaitė teigia, kad per du kartus per savaitę po dvi valandas vykstančius jos ir dukters susitikimus mergaitė jai nuolat kartoja, kad ją muša pusbrolis, 11-ametis N.Venckienės sūnus. Esą, apie tai, kad N.Venckienės sūnus neįsileidžia jos net į savo kambarį ir nuolat muša, jai pasakojo pati mergaitė. „Tuose namuose ji nejaučia šilumos“, - kalbėjo L.Stankūnaitė.

Moteris pabrėžė, kad per susitikimus su ja dukra ne tik pasakoja, kaip jai blogai tetos namuose, bet ir teigia, kaip ji ilgisi mamos. „Ji mane bučiuoja, apsikabina, ji tikrai manęs ilgisi, tai nėra suvaidintas teatras ir tai, teisme bus pateikta“, - aiškino L.Stankūnaitė.  

Kaltinimai nepriežiūra

L.Stankūnaitė laidoje negailėjo piktų žodžių jos dukters globėjai. Anot jos, mergaitė į susitikimus su ja atvežama su išsausėjusiu veidu, traiškanotomis akimis, nešvariais apatinias, sujuostomis kelnėmis, tai per mažais, tai per dideliais batais, aprengta N.Venckienės kailiniais, vien tam, kad ši pabrėžtų savo turtingumą.

Moters teigimu, ji yra surinkusi visą krūvą dokumentų, įrodančių, kad Venckų šeimoje jos dukra yra neprižiūrima. Šios nepriežiūros įrodymas, anot jos, yra  ant mergaitės kūno nuolat atsiradančios karpos.

L.Stankūnaitė teigia, kad susirūpinusi savo dukters sveikata, ji išsireikalavo ir jos sveikatos istoriją, kurią perskaičiusi ji gali pasakyti tik vieną – mergaitė buvo tvirkinama Venckų namuose. Mergaitės ligos istorijoje ji esą rado įrašą, kad jos dukrai nustatytas lytinių organų uždegimas. Kaip jau rašėme, N.Venckienė tai kategoriškai paneigė.

Be to, anot L.Stankūnaitės, medikai įrodė, kad jos dukra buvo tvirkinama ir nebet kur, o savo globėjos namuose. Tačiau, kalbėdama apie tvirkinimo pobūdį ji pradėjo painiotis, esą tvirkinimas galėjo būti atliekamas ne tik veiksmu, bet ir žiūrėjimu, prašymais.

Dėl galimo tvirkinimo L.Stankūnaitė teigia parašiusi pareiškimą policijai. Dabar laukiama šios sprendimo – pradėti ar ne dar vieną ikiteisminį tyrimą dėl galimo mergaitės prievartavimo. 

Lietuvos byla

L.Stankūnaitė pripažįsta, kad ši byla tapo  nebe vienos šeimos, o visos Lietuvos byla, tačiau anot jos, visi ja naudojasi skirtubai: politikai dėl populiarumo, žurnalistai – dėl reitingų. Tačiau anot jos, į šią istoriją labiausiai įsipainioję teisti asmenys, kuriais negalima pasitikėti.

“Tie sėdintys Garliavoje, kas jie tokie yra, gauna pavalgyti, gauna išgerti. Kovoja žmonės, kurie yra teisti tris kartus ir daugiau“, - kalbėjo L.Stankūnaitė.

Tarp šių teistųjų ji paminėjo D.Kedžio draugą iš Juodkrantės Alebrtą Žilių, kuris anot jos, yra garsus banditas bei  vilnietis Marius Kuprevičius, kuriam L.Stankūnaitė siūlo geriau pasirūpinti savo šeima, o ne, kaip sakė ji, rūpintis angelais.

L.Stankūnaitė įsitikinusi, kad visą šią istoriją sugalvojo D.Kedys, kad pasipriešintų vis aiškėjančiai tiesai ir dėl to apimtas nevlties. Dėl to esą jis nužudė ir jos seserį bei teisėją. „Jis tai padarė, o ikiteisminis tyrimas viską pasakys, nes jam nebebuvo kur lįsti giliau, per daug pastangų į visą šitą buvo įdėta“, - sakė L.Stankūnaitė.    

Moteris teigė, jog ji mielai bendrautų su žurnalistais, bet jai to neleidžia policija, tačiau artėjančios, anot jos šventės proga (vėliau patikslino, kad sesers mirties metinių proga - red.past.) ji tai padarys.


Šiame straipsnyje: KedysStankūnaitė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių