L.Kedienė teisingumo ministro prašo teisingumo

Drąsiaus Kedžio mama teisingumo ministrui išsiuntė laišką, kuriame prašo kreiptis į generalinį prokurorą, kad šis įvykdytų teismo nutartį ir pareikštų įtarimus Laimutei Stankūnaitei.

Teisingumo ministrui Remigijui Šimašiui adresuotame laiške Laimutė Kedienė rašo, o pernai spalio 6 dieną Vilniaus apygardos teismas konstatavo, kad buvusiai D.Kedžio sugyventinei L.Stankūnaitei turi būti pareikšti įtarimai, tačiau ši neskundžiama teismo nutartis iki šiol nėra įvykdyta.

L.Kedienės teigimu, nors byla, kurioje Andrius Ūsas buvo kaltinamas mažametės tvirkinimu jau perduota nagrinėti Panevėžio miesto apylinkės teismui, tačiau Baudžiamojo proceso kodeksas leidžia generaliniam prokurorui grąžinti bylą į prokuratūrą ikiteisminiam tyrimui papildyti.

„Jūs kaip Lietuvos Respublikos teisingumo ministras, viešai pasisakantis, kad teismo sprendimai privalo būti vykdomi, turite ne tik teisę, bet ir pareigą imtis visų įmanomų priemonių, kad Vilniaus apygardos teismo nutartis būtų įvykdyta, o mažametės motinai būtų pareikšti įtarimai“, - rašo D.Kedžio mama.

Moteris taip pat pažymi, kad spaudoje ji  skaitė, jog R.Šimašius paskutinis matė A.Ūsą gyvą ir apie tai informavo prokurorus. „O tai patvirtina ypatingą Jūsų domėjimąsi šia byla, jeigu atpažįstate su keturračiu važiuojantį, šalmą užsidėjusį kaltinamąjį. Aš tikiu, kad Jūs ne tik žodžiais deklaruojate teismo sprendimų vykdymo būtinumą, bet imsitės ir konkrečių veiksmų dėl minėtos nutarties įvykdymo“, - teigiama ministrui adresuotame laiške.

L.Kedienės nuomone, Vilniaus apygardos prokuroras Ramūnas Šileika, neįvykdęs galutinės ir neskundžiamos teismo nutarties, turi būtų nubaustas. „Aš dedu visas viltis į Jus kaip viešai pasisakantį ir žinomą Lietuvos žmonėms asmenį, kovojantį už teisinę valstybę, kurios pagrindas yra teismo sprendimų vykdymas. Noriu tikėti, kad Jūsų pastangomis teismo nutartis, kuri nėra įvykdyta iki šiol, t.y. beveik metus laiko, bus įvykdyta“, - rašoma ministrui.

L.Kedienė prašo R.Šimašių skubiai kreiptis į generalinį prokurorą Darių Valių, kad šis prašytų Panevėžio miesto apylinkės teismą perduoti bylą prokurorui ikiteisminiam tyrimui papildyti ir pareikšų įtarimus L.Stankūnaitei. Taip pat prašoma, kad ministras kreiptųsi į generalinį prokurorą prašydamas R.Šileikos atžvilgiu pradėti ikiteisminį tyrimą.

Panašius laiškus antradienį L.Kedienė išsiuntė ir Seimo nariams parlametnarams Stasiui Šedbarui, Juliui Sabatauskui, Remigijui Žemaitaičiui, Vyteniui Povilui Andriukaičiui, Andriui Mazuroniui, Remigijui Ačui ir Vidmantui Žiemeliui.

Šie Seimo nariai, kaip ir teisingumo ministras, po skandalingos gegužės 15-osios Kėdainių rajono apylinkės teismo teisėjo Bronio Varsackio nutarties, kuria mergaitė turėjo būti nedelsiant grąžinta biologinei motinai, labiausiai kritikavo prie Venckų ir Kedžių namų susirinkusius žmones, neleidusius išvežti D.Kedžio dukrą ir teigė, kad mergaitės globėja nevykdo teisėto teismo sprendimo.

Kaip dabar aišku, ši B.Varsackio nutartis nebuvo teisėta. N.Venckienės atskirąjį skundą išnagrinėjęs Panevėžio apygardos teismas pirmadienį panaikino B.Varsackio nutartį ir grąžino civilinę bylą dėl D.Kedžio dukters gyvenamosiosios vietos nustatymo iš naujo nagrinėti pirmosios instancijos teismui.    


Šiame straipsnyje: KedysKedienė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių