Iš ligoninės – nežinoma kryptimi

Iš ligoninės savavališkai išėję ir nieko apie tai neįspėję ligoniai - medikų galvos skausmas. Per keletą pastarųjų dienų iš gydymo įstaigų dingo du pacientai - vienas uostamiestyje, kitas - Palangoje, rašo dienraštis „Klaipėda".

Dingo vienmarškinė

Greitosios pagalbos automobiliu į Klaipėdos universitetinės ligoninės Priėmimo skyrių atvežta epilepsijos priepuolio ištikta 55 metų Stanislava Atminienė dingo iš gydymo įstaigos.

Spėjama, kad pagerėjus sveikatos būklei, klaipėdietė nusprendė išeiti. Policija paskelbė moters paiešką. Vakar po pietų ji dar nebuvo surasta.

S.Atminienė vilkėjo žalios spalvos marškinėlius trumpomis rankovėmis, šviesiai žalios spalvos kelnes. Dingusioji - 163 cm ūgio, vidutinio kūno sudėjimo. Jos akys rudos, plaukai juodi, banguoti, vietomis žilstelėję. Ant dešinio skruosto yra duobutė, o ant viršutinės lūpos - randas.

Klaipėdiečiai, turintys informacijos apie dingusiąją, turėtų skambinti į Asmenų paieškos skyrių telefonu (8 46) 354 272 arba 112.

Iš Palangoje esančio Kauno medicinos universiteto Psichofiziologijos reabilitacijos centro išėjo prie jūros ir iki šiol negrįžo Juozas Dirgėla, gyvenantis Šilutės rajone. Kurorto policija ieško vyriškio.

Dingęs vyras yra maždaug 185 cm ūgio, stambaus kūno sudėjimo. Jo plaukai šviesūs, trumpi. Šilutiškis nešioja akinius. Dingimo dieną vyras vilkėjo languotus marškinius, rudą megztuką, mėlynas džinsines kelnes, avėjo rudas basutes. Ant piršto vyras nešioja žiedą su išgraviruotu užrašu „Aldona". Asmenys, ką nors žinantys apie dingusįjį, turėtų skambinti Palangos policijai telefonu (8 460) 49 094 arba 112.

Išeina ir prisigeria

Klaipėdos policijos Asmenų paieškos skyriaus tyrėjas Tomas Noreika pasakojo, jog atvejų, kai ligoniai pabėga iš gydymo įstaigų - pasitaiko neretai. Dažniausiai taip elgiasi vyresnio amžiaus žmonės.

Pabėgti iš ligoninės pacientus paskatina įvairios priežastys. Vieni iš ligoninės dingę asmenys nusprendžia pasitraukti iš gyvenimo, kiti nori atsiriboti nuo artimųjų. Pasitaiko, kad iš ligoninės pabėgę pacientai atrandami šalia esančiame miškelyje mirę.

Klaipėdos universitetinės ligoninės vyriausiojo gydytojo pavaduotojas Gintautas Virketis sakė, kad niekam nepasakę įstaigą palieka tie ligoniai, kurie nusprendžia, kad gydymo jiems nebereikia.

„Gydytojas nusiunčia žmogų atlikti tyrimus, o šis dingsta. Problemų pridaro ir neblaivūs pacientai. Prablaivėję jie neretai nusprendžia, kad gydytis nenori ir niekam nieko nesakę palieka ligoninę. Žinoma, yra ir tokių atvejų, kai į kiemą išėjęs žmogus nuklysta dėl ligos", - pasakojo G.Virketis.

Yra ir itin įžūliai besielgiančių pacientų, kurie iš ligoninės sprunka norėdami nusipirkti alkoholio.

Kartą dėl tokio paciento paieškos medikai sukėlė ant kojų visas tarnybas. Ligonis grįžo pats - su buteliu rankoje ir taip vėlai, kad gydymo įstaiga jau buvo užrakinta.

Reikia derinti su gydytoju

Dingus pacientui, medikai pirmiausia apie tai informuoja namiškius. Prašoma pažiūrėti, ar ligonis negrįžo namo, nenukeliavo pas artimuosius. Jam neatsiradus, kreipiamasi į policiją.

G.Virketis neslėpė, jog pacientų dingimai ir sugrįžimai į gydymo įstaigą sukelia papildomų rūpesčių. Tokios išvykos kenkia ir gydymui.

Pacientas, norintis išeiti iš ligoninės, apie tai turi pranešti gydytojui. Yra nustatyta tvarka, kokiais atvejais ir kokiam laikui žmogus gali išvykti iš ligoninės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių