Lietuvoje daugėja vagysčių

Šiemet, palyginti su pernai metais, šalyje sumažėjo sunkių nusikaltimų, tačiau padaugėjo vagysčių.

Policijos departamentas pranešė, kad per dešimt šių metų mėnesių šalies policijos įstaigos užregistravo 64 tūkstančius nusikalstamų veikų. Palyginti su tuo pačiu praeitų metų laikotarpiu, jų padaugėjo dviem tūkstančiais. 

Policija nusikalstamų veikų skaičiaus padidėjimą sieja su nuo šių metų vasario mėnesio pradėjusiu augti turtinių nusikaltimų skaičiumi, taip pat aktyvesne policijos veikla fiksuojant nusikalstamas veikas.

Iš visų užregistruotų nusikalstamų veikų beveik 80 proc. yra užregistruota mieste, o likusi dalis - kaimo vietovėse.

Per šiuos metus, palyginti su pernai, ženkliai sumažėjo labai sunkių ir sunkių nusikaltimų - skaičius nuo beveik 3200 smuktelėjo iki  2800. Taip pat pagerėjo šių nusikaltimų ištyrimų rodikliai: nuo 57 proc. pernai iki 66 proc. šiemet.  Sumažėjo ir sunkių sveikatos sutrikdymų - nuo beveik 240 pernai iki 190 šiemet.

Lietuvoje šiemet iš viso užregistruota 384 plėšimais mažiau nei pernai tokiu pat laikotarpiu. Padaugėjo ištirtų nusikaltimų. Miestuose plėšimų sumažėjo 12 proc.,  o kaimo vietovėse mažėjo  17 proc.

Pusę šiais metais užregistruotų nusikalstamų veikų sudaro vagystės. Pernai vagysčių skaičius šalyje, palyginti su 2006 m. mažėjo beveik 12 proc., o nuo šių metų vasario mėnesio šis skaičius pradėjo augti. Lyginant praėjusių metų sausio-spalio mėnesiais užregistruotas vagystes su tuo pačiu šių metu laikotarpiu, didėjimas sudaro 12 proc.

Policijos analitikai savo įžvalgose daro prielaidas, kad naudojantis ekonomikos svyravimais, tikėtina, jog daugės nusikaltimų finansų sistemai, kitų nusikaltimų, tokių kaip vagystės, tarp jų ir automobilių, plėšimai.


Šiame straipsnyje: vagystėnusikaltimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių