Lietuvių jachta dingo jūroje

Daugiau nei prieš dvi savaites iš Belgijos į Klaipėdą išplaukusi lietuvių jachta „Tribal Dancer" iki šiol nerasta. Laive buvo du įgulos nariai - kauniečiai Leonardas Štacas bei Alfonsas Sinkevičius.

Praėjusią savaitę Lietuvos saugios laivybos administracija aplinkinių šalių gelbėjimo centrams išplatino pranešimą apie trimarano „Tribal Dancer" dingimą. Kauniečiai iš Belgijos į Klaipėdą išplaukė liepos penktą dieną. Beveik po mėnesio laivas buvo ties Varnemiunde. Paskutinė žinutė buvo gauta rugpjūčio trečią. Įgula pranešė, kad jachta yra 270 jūrmylių nuo Klaipėdos. Ji plaukė Bornholmo salos link keturių mazgų greičiu. Tokiu greičiu iki Klaipėdos plaukti užtruktų apie tris dienas.

Apie jachtos ir jos įgulos buvimo vietą daugiau jokių žinių negauta. Trimarane radijo ryšio nebuvo. Įgula naudojosi tik mobiliuoju telefonu.

Lietuvos saugios laivybos administracijos Jūrų gelbėjimo koordinacinis centras Vokietijos, Danijos, Švedijos, Lenkijos bei Rusijos Jūrų gelbėjimo koordinaciniams centrams išsiuntinėjo informaciją apie dingusį trimaraną ir prašo nustatyti galimą jo buvimo vietą.

Visų laivų Baltijos jūroje, pastebėjusių jachtą "Tribal Dancer", paprašyta informuoti Jūrų gelbėjimo koordinacinius centrus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių