Lietuviai įtariami į Suomiją atgabenę per milijono litų vertės vaistų

Suomijos muitininkai du Lietuvos piliečius įtaria nelegaliai į jų valstybę per Estiją įvežus vaistų "Subutex" siuntą, ji vertinama beveik puse milijono eurų, pranešė Suomijos naujienų agentūra STT.

Liepos pradžioje Helsinkyje esančio prekybos centro "Kampi" saugojimo kamerų sekcijoje rasta tūkstančiai ''Subutex" tablečių ir 50 tūkst. eurų (172,5 tūkst. litų) grynais.

Kriminalinis tyrimas muitininkus atvedė iki dviejų lietuvių, ant kurių krito įtarimas dėl nelegalaus tūkstančio tablečių įvežimo.

Įtariama, kad du Lietuvos piliečiai tabletes atgabeno į Suomiją ir perdavė jas keturiems suomiams, kurie tabletes platino savo valstybėje.

Pasak STT, prekybos centro saugojimo kameroje aptiktą radinį galima vertinti 400 tūkst. eurų (1,38 mln. litų).

''Subutex" yra receptinis preparatas, naudojamas pakaitinėje terapijoje, gydant nuo priklausomybės narkotikams. Prieš kelerius metus daug Suomijos narkomanų šį vaistą palyginti lengvai gaudavo Taline.

Sugriežtinus įstatymą bei padidinus šio vaisto išrašymo kontrolės efektyvumą, ''Subutex" pabrango. Nuo 2008-ųjų ''Subutex" pasiekiamas tik per ligoninių vaistines bei gydymą ligoninėse.


Šiame straipsnyje: vaistaikontrabanda

NAUJAUSI KOMENTARAI

neptunas

neptunas portretas
Saunuooliai ir toliau grsinkit Lietuvele !!! Ir taip mazai pagarseje

kudas

kudas portretas
kvailas neptunelis, nieko naujo jau tuoliau niekuom nieko nenustebins lietuviai , jau taip ira taip sutverti ir niekas nieko nepadeda mum patis rinkom.

Jonas

Jonas portretas
...ir kas čia tokio???? Vot, kai turgaus bobutė be kasos aparato bandė kelis kilogramus savo sodo obuolių parduoti tai policininkai suspardė ir senutė komoj guli...O kur milijoniniai bizniukai.....ten kvepia pinigėliai...jiems negalima trukdyti....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių