Lietuvaitės prostitucijai vežamos į Vokietiją ir Jungtinę Karalystę

Pastaruoju metu į Lietuvą atvežama mažiau sekso vergių, o moterys iš Lietuvos neteisėtai daugiausia gabenamos prostitucijai į Vokietiją ir Jungtinę Karalystę, teigia Vidaus reikalų ministerijos pareigūnas.

Diskusijoje apie prekybą žmonėmis viceministras Mindaugas Ladiga trečiadienį sakė, kad Lietuva prekybos žmonėmis srityje gali būti priskirta ir prie importo, ir prie eksporto šalių.

"Pastaruoju metu mažėja moterų iš kitų šalių pardavimo į Lietuvą atvejų, greičiausiai dėl to, kad Lietuvoje, kaip ir kitose mažose šalyse, juntamos neigiamos krizės pasekmės. (...). Moterys iš Lietuvos dabar daugiausia parduodamos į Vokietiją ir Jungtinę Karalystę", - diskusijoje, kuri surengta kaip projekto "Misis Visata" (Mrs. Universe) dalis, sakė pareigūnas.

Viceministras tvirtino, kad prekyba žmonėmis dažniai siejama su mados ir grožio industrija, o nusikaltimai neretai vykdomi prisidengus modelių agentūromis.

M.Ladigos teigimu, prekybos žmonėmis aukomis dažniausiai tampa jaunos merginos iš nedarnių, nepilnų, žemesnio socialinio sluoksnio šeimų.


Šiame straipsnyje: prostitucija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių