Lenkas į Lietuvą gabeno cigaretes

Sekmadienį Lietuvos pasieniečiai sustabdė Lenkijos piliečio vairuojamą automobilį  „Hyundai Sonata“, kuriame buvo rasta 4050 pakelių neteisėtai gabenamų cigarečių „Jing Ling“.

Vakar ties Kalvarijos savivaldybės Liubavo kaimu, prie sienos su Lenkija, pasieniečiai patikrinimui sustabdė lengvąjį automobilį „Hyundai Sonata" su lenkiškais valstybiniais registracijos numeriais.

Jį vairavusio 25-erių metų Lenkijos piliečio dokumentai buvo tvarkingi, tačiau mašinos salone ir bagažinėje pasieniečiai aptiko 4050 pakelių cigarečių „Jing Ling". Visos rūkalų pakuotės buvo paženklintos rusiško pavyzdžio akcizo mokesčio ženklais.

Užsienietis pareigūnams nepateikė jokių prekių įsigijimo dokumentų.
Dėl neteisėto akcizu apmokestinamų prekių gabenimo VSAT Lazdijų rinktinės pasieniečiai pradėjo administracinę teiseną.

Lenkui įteiktas šaukimas atvykti į Marijampolės rajono apylinkės teismą, kur bus nagrinėjama jo byla. Automobilis ir neteisėtai gabenti rūkalai laikinai saugomi Kalvarijos užkardoje.

Pasienyje su Lenkija pastaruoju metu VSAT Lazdijų rinktinės pareigūnai dažnai sulaiko šios kaimyninės šalies piliečių, neteisėtai gabenančių rusiškų kontrabandinių cigarečių. Lenkai paprastai į savo šalį bando parsivežti nuo kelių šimtų iki kelių tūkstančių pakelių rūkalų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių