Laivo „Jotvingis“, kuriame žuvo jūreivis, vadai atsipirko baudomis

Kauno apygardos teismas už uždarų durų išnagrinėjęs bylą, dėl 2008-ųjų vasarą tarptautinių karinių pratybų metu prie Danijos krantų žuvusio laivo „Jotvingis” jūrininko 22 metų Egidijaus Kasperavičius mirties, antradienį paskelbė nuosprendį. Visi trys kaltinamieji išvengė laisvės atėmimo ir atsipirko švelniausiomis bausmėmis - baudomis, praneša naujienų portalas „Delfi“.

Tuometiniam laivo „Jotvingis” vadui 36 metų Tomui Skurdeniui bei metais jaunesniam bocmanui Ruslanui Kuprijanovui skirtos 6,5 tūkst. Lt baudos už tai, kad dėl neatsargumo neatliko savo pareigų ar jas netinkamai atliko, o fizinis asmuo patyrė didelę žalą. Už tai įstatymas numato baudą arba laisvės atėmimą iki dvejų metų.
Už tą patį nusikaltimą laivo elektromechaninės kovinės dalies vadui 30 metų Žilvinui Šakiui skirta 5,2 tūkst. Lt bauda.

T. Skurdenis bei R. Kuprijanovas taip pat buvo kaltinti neteisėto įsakymo davimu, tačiau teismas šiuo atžvilgiu juos išteisino.

Prokuroras kaltinamiesiems siūlė skirti laisvės atėmimo iki ketverių metų bausmes.
Visi trys kaltinamieji taip pat turės sumokėti 1,5 tūkst. Lt už nukentėjusiosios, kuri pripažinta vaikino mama Stasė Kasperavičienė, valstybės skirtos advokatės paslaugas.
E.Kasperavičius žuvo 2008-ųjų birželio 18 dieną laivui „Jotvingis” dalyvaujant tarptautinėse pratybose „Baltops”.

Valant laivo denį ant vaikino galvos užkrito sunkus metalinis dangtis, kuris jį mirtinai sužalojo. Nustatyta, kad siaučiant audrai laivas „Jotvingis” atviroje jūroje plaukė atidarytais liukais, nors tai yra draudžiama.


Šiame straipsnyje: Jotvingisjūreivio mirtis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Saulens

Saulens portretas
Idomu kiek patirties juroje ir dar karineme laive turi toks jaunas kapitonas.Susidaro toks ispudis,kad musu kariniame laivyne tarnauja darzeliniokai.

jureivis

jureivis portretas
kas cia per toks pluduriuojantis kibiras?

AS

AS portretas
Tai ten viso pirmo reikia ivesti grieztesne kontrole. Pats tarnavau ,zinau visa sistema tai kalti vadai ir karininkai. O Tarnauja ten kaimeciai o ne kapitonai. Uz grotu 100%.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių